Hodovi za život održavaju se već mnogo godina po cijelom svijetu. Sada se tim zemljama pridružila i Hrvatska. Danas je posebno važno skrenuti pozornost na poštivanje svakog ljudskog života i važnost obitelji jer ti čimbenici hrvatsko društvo i našu domovinu čine stabilnom i prosperitetnom.
Opće je poznata znanstvena činjenica da ljudski život započinje začećem – spajanjem jajašca majke i spermija oca. Začećem nastaje jedinstveno ljudsko biće! Dijete je zasebna jedinka, dječak ili djevojčica, koji raste u tijelu svoje majke.
Kod začeća su određeni: spol djeteta, boja očiju, kose, kože, visina, građa tijela, smisao za glazbu, umjetnost, sport... Hodom za život branim pravo na život svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti i pružam podršku svakoj trudnici.

Hodom za život podsjetit ćemo se da je svaki ljudski život jedinstven i nezamjenjiv te da od začeća do prirodne smrti ima neotuđivo dostojanstvo. Svako dijete – rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke – trebamo čuvati i štititi – kao naše najvrjednije bogatstvo, kao našu budućnost. Potvrdit ćemo svoje očekivanje da se pruži konkretna pomoć svakoj ženi koja razmišlja o pobačaju iz ekonomskih razloga, zbog neinformiranosti ili pritiska okoline (što 75% žena navodi kao razlog za pobačaj). Iskazat ćemo svoju solidarnost sa ženama koje su i majke – država ima obavezu osigurati konkretne mjere za bolje usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života.

Hrvatska se nikada, kao danas, nije nalazila u lošijoj demografskoj situaciji, bez naznaka skorog oporavka. Hodom za život podsjetit ćemo da istraživanja pokazuju kako u Hrvatskoj bračni parovi imaju u prosjeku jedno dijete manje nego što bi to željeli i kako za to uglavnom navode ekonomske razloge.
Demografsko pitanje je najvažnije pitanje za Hrvatsku i njezinu budućnost.

Više - klikni ovdje.

gospa-sinjska.hr/hodzazivot.hr