Kao što smo i objavili prije nekoliko mjeseci u "Pastoralnom kalendaru", u crkvi Gospe Sinjske slavit ćemo sakramente krizme i prve pričesti prema sljedećem rasporedu:

  • sakrament krizme ili potvrde (filijalne zajednice) - subota, 5. svibnja 2018. god. u 10 h (predsjedatelj slavlja mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije);
  • sakrament krizme ili potvrde (Grad) - nedjelja, 6. svibnja 2018. god. u 10.30 h (predsjedatelj slavlja mons. Ilija Janjić, biskup kotorski);
  • sakrament prve ispovijedi (Grad) - subota, 19. svibnja 2018. god.;
  • sakrament prve svete pričesti (Grad) - nedjelja, 20. svibnja 2018. god. u 10 h (predsjedatelj slavlja fra Perica Maslać, župnik).

Župni ured izdat će detaljnije upute za roditelje i kandidate nekoliko tjedana prije slavlja sakramenata. Za sada je dovoljno istaknuti važnost redovitog pohađanja župnih kateheza i školskog vjeronauka, kako ne bi došlo do nepotrebnih nesporazuma kod kandidata i njihovih roditelja.

Potičemo roditelje da budu jako odgovorni i savjesni u odgoju vlastite djece, a što uključuje i odgoj u vjeri. Upravo su roditelji prvi odgojitelji u vjeri, koji će svojom riječju i primjerom u srcima mladih ljudi probuditi ljubav za sakramente i za Crkvu.

Za detaljnije informacije preporučamo da konzultirate nekoliko članaka na našoj mrežnoj stranici (Sakramenti, Kateheze i Pastoralni kalendar). Termini slavlja prve pričesti u filijalnim zajednicama bit će objavljeni naknadno.