Hrvatska s dužnim poštovanjem obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dan kada se Hrvatice i Hrvati ujedinjuju u molitvi za sve žrtve obrambeno-osloboditeljskog rata za neovisnost i cjelovitost hrvatske države protiv agresije udruženih velikosrpskih snaga u Hrvatskoj, BiH (posebice Republike Srpske), JNA te Srbije i Crne Gore. Posebno mjesto u našim srcima zauzimaju Vukovar i Škabrnja, čija je žrtva zlatnim slovima upisana u knjigu povijesti neovisne nam i slobodne Hrvatske.

Sinjski franjevci, zajedno s narodom Božjim, slavit će u subotu, 17. studenoga 2018., u crkvi Gospe Sinjske euharistijsko slavlje za pokojne i žive hrvatske branitelje, kao i za civilne žrtve rata. Euharistijskim slavljem, s početkom u 18 h, predsjedat će fra Antonio Mravak, župni vikar. Poslije mise - uz zvonjavu sinjskih zvona - krenut će povorka sa svijećama prema Vukovarskoj ulici, gdje će sudionici euharistijskog slavlja i okupljeni građani položiti svijeće i cvijeće. 

Zvona sa sinjskog zvonika oglasit će se i u nedjelju, 18. studenoga, u spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Potičemo vas da sudjelujete!