gospa1Poštovani štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske, na našoj mrežnoj stranici "Svetište Gospe Sinjske" otvorili smo novu kategoriju "300. obljetnica krunjenja" u kojoj ćemo objavljivati prigodne materijale u godini kada slavimo 300. obljetnicu krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske (1716.-2016.). Veliko slavlje jubileja obilježit ćemo u nedjelju, 25. rujna 2016. god.

U ovoj kategoriji naši posjetitelji brzo će i jednostavno doći do potrebnih informacija, kako bi se upoznali s tijekom priprema za slavlje. Osim toga, kroz prigodne materijale vodit ćemo vas kroz dugu i slavnu povijest naroda Sinja i Cetinske krajine, koji je svoj pogled uvijek iznova upravljao svojoj nebeskoj Majci. Tako to bijaše i dana 22. rujna 1716. god., kada je splitski nadbiskup Cupilli okrunio Gospinu sliku zlatnom krunom, što su je časnici dali izraditi u zahvalu za pobjedu nad turskom silom godine Gospodnje 1715. Zavjet vjere obvezuje i nas danas, koji i nakon 300. godina hrlimo svojoj Majci u želji da po životu u vjeri i moralu svakodnevno doprinosimo napretku naših obitelji i domovine nam Hrvatske. Duboka nam je, stoga, želja, da se u ovom jubilarnom slavlju narod Sinja i Cetinske krajine, svi dragi štovatelji Gospe Sinjske, duhovno okrijepe na životnom izvoru, a to je Bog, jer "slava Božja — to je živi čovjek, a čovjekov život je gle­danje Boga." (sv. Irenej). Živa obnova u jubilarnom slavlju najveći je poklon našoj Gospi, koja je prva i najvjernija učenica Isusa Krista.

Želja nam je i da poticaji upravljeni s ove mrežne stranice stignu na poseban način u domove diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, istom onom narodu kojem je Gospa iskazala veliku blizinu u prijelomnim povijesnim razdobljima. Zato pozivamo i vas da svojim prijedlozima, poticajima i materijalima doprinesete ovim nastojanjima te da zajedno pišemo zlatnim slovima u knjigu duhovne povijesti hrvatskog naroda. Osim na mrežnoj stranici, i na našim drugim platformama ćemo intenzivno prezentirati duhovnu baštinu sinjskog svetišta.

Budite i dalje s nama. Mir i dobro!