Izlozba fra P Vuckovic 09

 

U petak 13. svibnja, učenici i nastavnici OŠ. fra Pavao Vučković te članovi literarno – likovne sekcije u 300. obljetnici krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske u klaustru Samostana Gospe Sinjske otvorili su izložbu radova na temu  „Zauvijek okrunjena slavi slavlje 1716. – 2016.“ Projekt stvaranja likovno - literarnih radova posvećenih 300. obljetnici krunjenja Gospine slike započeo je u rujnu 2015. godine. Uz nastavnike i ravnatelja škole gosp. Nikolu Vučkovića, u projektu su sudjelovali i roditelji učenika.

Izlozba fra P Vuckovic 12

 

Otvaranju izložbe prethodilo je misno slavlje za učenike i nastavnike koje je predvodio fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju. Preko Svete mise pjevali su učenici članovi Dječjeg zbora Gospe Sinjske. Čitanja i molitvu vjernika s učenicima su pripremile vjeroučiteljice. U propovijedi na temu „Što želite da vama ljudi čine, činite i vi njima“ , fra Antonio je pozvao učenike da uvijek u svome srcu nose milosno lice Čudotvorne Gospe Sinjske koje nas poziva da i mi budemo milosrdni jedni prema drugima. Na kraju misnog slavlja učenici su pjesmom „Zdravo Majko Milosti“ pozdravili Gospu Sinjsku.

Izlozba fra P Vuckovic 11

Poslije Svete mise u samostanskom klaustru otvorena je izložba radova. Uz učenike centralne škole fra Pavao Vučković u Sinju, u projektu su sudjelovali i učenici s nastavnicima iz područnih škola u Brnazama i Turjacima. Poslijepodne učenici su molili pobožnost Križnog puta prema Gospinom Gradu. Križni put predvodio je đakon fra Dujo Jukić. Učenici su predmolili meditativne tekstove koje su pripremili s vjeroučiteljicama u korizmenom vremenu. Izložba učeničkih radova može se kroz sljedećih mjesec dana vidjeti svakoga dana u samostanskom klaustru u vremenu od 7 do 19 sati.

 

VIŠE FOTOGRAFIJA (klikni)