misnica bijelaU 300. obljetnici krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske za svetište će biti nabavljeno 7 novih misnica. Svih 7 misnica (1 celebrant + 6 koncelebranta) šiva se u rimskoj radionici "Domus Dei", a materijal je lan. Duboka simbolika svećeničkog liturgijskog ruha očituje se i u novim bijelim misnicama, čiji motivi na središnjoj površini (stupu) predočuju temeljne istine o Djevici Mariji, koja je prva i najveća učenica Isusa Krista.

Na poleđini svake misnice bit će ušiven natpis: IN PERPETUUM CORONATA TRIUMPHAT 1716-2016 (Zauvijek okrunjena slavi slavlje), što evocira slavnu pobjedu nad turskom vojskom 1715. god. Upravo se taj natpis nalazi ugraviran u Gospinoj kruni, kojom je splitski nadbiskup Cupilli dana 22. rujna 1716. okrunio milosnu priliku Djevice Marije, očitujući opću zahvalu za Gospin zagovor kod pobjede nad nadmoćnom neprijateljskom vojskom.

Završetak izrade misnica predviđa se krajem srpnja, a one će biti nošene o marijanskim svetkovinama i blagdanima. Raduje nas da ovu veliku obljetnicu možemo obogatiti i novim liturgijskim ruhom za svetište, koje će na vidljiv način godinama svjedočiti o sinjskom slavlju 300. obljetnice krunjenja Gospine slike.

kruna gospa slova zlatoDragi župljani i štovatelji Gospe Sinjske, pozivamo vas da svojim molitvama pratite naš rad i nastojanja da obljetnica bude zlatnim slovima upisana u povijest hrvatskog naroda. Od srca zahvaljujemo svim dobročiniteljima te pozivamo sve ljude dobre volje da nas i dalje prate materijalnim doprinosima u realizaciji ovog velikog slavlja. Rado ćemo primiti vaše prijedloge na naš kontakt-telefon: 021.707.010 ili e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

(ilustrativna fotografija misnice)