Zajednica vjernika Sv. Nikole Tavlića u Brnazama, Župa Gospe Sinjske, u nedjelju 14. veljače proslavila je Gospu Lurdsku suzaštitnicu crkve i mjesta. Svetu misu predvodio je fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju uz koncelebraciju fra Luke Norca Keve, župnog vikara u Brnazama. Slavlje je započelo procesijom s Gospinim kipom.

Brnaze2016 Gospa Lurdska 20

U procesiji Gospin kip su nosile djevojke i majke iz Brnaza. Preko mise pjevao je Mješoviti zbor Sv. Nikole Tavelića iz Brnaza pod vodstvom Pere Mihaljevića. U propovijedi fra Antonio je pozvao vjernike da u Godini milosrđa nasljeduju Mariju - majku milosrđa: "U Mariji vidimo da je milosrđe i više od oproštenja grijeha. Ono je Božja snaga koja nas štiti i pomaže u životnim borbama. Marija je prva koja je iskusila puninu milosrđa, jer je sav njezin život bio ispunjen prisutnošću utjelovljenog milosrđa i jer je u svome srcu čuvala Božje milosrđe", naglasio je fra Antonio.

 Brnaze2016 Gospa Lurdska 14

Za proslavu Gospe Lurdske Brnažani su se pripremali trodnevicom koju su predvodili župnik fra Ante Bilokapić, župni vikar fra Luka Norac Kevo i đakon fra Dujo Jukić koji je propovijedao na misi uočnici.

VIŠE SLIKA NA FACEBOOK STRANICI ŽUPE I SVETIŠTA