RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI

14. – 21. travnja 2019.

Nedjelja Muke Gospodnje. Cvjetnica.


 

Na Cvjetnicu u 14 sati započinju Kvarantore – četrdesetsatno klanjanje i traje do srijede u podne. Presveti Sakrament se izlaže u 9.30 sati, a pohranjuje prije večernje mise koja je u 19 sati.  Dođite kroz ove dane u crkvu moliti pred Presvetim, odazovimo se Gospodinu i dođemo bdjeti s Njim jer nas na to poziva kao što je pozvao apostole u Getsemaniju.


 

1. Ponedjeljak, 15. travnja: Misa na Gospinom gradu u 16 sati.

2. Utorak, 16. travnja: Nakon večernje mise pobožnost na čast sv. Anti (5. utorak).

3. Četvrtak, 18. travnja: Veliki četvrtak. Večera Gospodnja. U 7 sati Služba čitanja i Jutarnja. U 19 sati Misa večere Gospodnje, poslije koje se pjeva Gospin plač (knjižicu možete nabaviti na porti). U 22 sata “Getsemanska ura”.

4. Petak, 19. travnja: Veliki petak – dan Kristove muke i smrti. Post i nemrs. U 7 sati Služba čitanja i Jutarnja. U 19 sati obredi Velikog petka, procesija Gradom, te pjevani “Ispovidite se”.

5. Subota, 20. travnja: Velika subota – dan tišine i bdijenja. U 7 sati Služba čitanja i Jutarnja.

6. Uskrsno bdijenje: U 20 sati obredi Uskrsnog bdijenja te blagoslov uskrsnih jela.

7. Nedjelja, 21. travnja: Nedjelja uskrsnuća Gospodinova – Uskrs. Svete mise: 6, 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati. Nakon misa blagoslov jela.

 

raspored

Braćo i sestre, ulazimo u Veliki tjedan. Dostojno proslavimo otajstva naše vjere i sudjelujmo u obredima. Na vrijeme se ispovjedimo, ne čekajmo zadnje dane, potaknimo i druge, pomirimo se s Bogom i bližnjim da Uskrs proslavimo u miru i radosti.

Raspored bogoslužja imate u Listu Župe, na oglasnim pločama i intrenetu.