RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI

8. – 15. travnja 2018.

2. uskrsna nedjelja. Nedjelja Božjega milosrđa.

Euharistijska slavlja: 6.30, 7, 8, 9, 10, 11.30 i 19 sati.


 

Ponedjeljak, 9. 4.

Navještenje Gospodinovo. Blagovijest - svetkovina

Utorak, 10. 4.

4. utorak na čast sv. Anti. Euharistijskim slavljem u 19 sati predsjeda don Ante Mateljan, profesor KBF-Split.

Srijeda, 11. 4.

Sv. Stanislav, biskup i mučenik – spomendan.

Četvrtak, 12. 4.

Nakon večernje mise klanjanje pred Presvetim.

Petak, 13. 4.

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju uprizorit će u Gradskom kinu Sinj u 19.30 reprezentativno djelo hrvatskog književnika Mile Budaka “Ognjište”. U današnjem vremenu kada se sve više gase hrvatska ognjišta zbog niskog nataliteta i sve većeg iseljavanja mladih obitelji uprizorenjem Budakova “Ognjište” želimo upozoriti na “glas vapijućega u pustinji”, nadajući se i želeći očuvati hrvatska ognjišta i da se njihova vatra ne ugasi. Ulaz je slobodan.

Subota, 14. 4.

Susret s roditeljima krizmanika u Godini majčinstva u 18 sati. Predavanje ne temu “Majčinstvo – mitovi i stvarnost održat će prof. Maja Jakšić.

Nedjelja, 15. 4.

Treća uskrsna nedjelja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nastavljamo s redovitim katehezama za prvopričesnike i krizmanike i ostalim aktivnostima.


 

Dragi župljani,

kao što vam je poznato, Hrvatska biskupska konferencija u nekoliko je navrata izrekla svoj negativan stav o mogućoj ratifikaciji „Istanbulske konvencije“, jer se „tako na mala vrata uvodi rodna ideologija“, pa bi ratifikacija „bila štetna za narod i državu“.

Pozvani smo javno svjedočiti svoj kršćanski identitet, naročito kada je riječ o temeljnim moralnim pitanjima koja se tiču ljudske osobe, braka, obitelji i društva u cjelini. U tom smislu pozivamo sve župljane na skup protiv ratifikacije „Istanbulske konvencije“, koji će se održati u Splitu u četvrtak, 12. travnja 2018., u 18 sati.

Isto tako, pozivamo da se sljedećih dana u svim crkvama Župe Gospe Sinjske moli za izgradnju pravednog društva i za zaštitu ljudskog dostojanstva svake žene i muškarca, kao i obitelji – temeljne stanice društva i Crkve.

Po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske, Bog neka blagoslovi našu župnu zajednicu i našu domovinu Hrvatsku.