Cilj svakog hodočasnika koji dolazi u Sinj je kleknuti i sklopiti ruke pred slikom Majke od milosti, uputiti joj svoje molitve i zahvale, zapaliti svijeću i otvoriti srce njenoj milosti. Mnogi na zavjet dolaze bosi, pješice, iz dalekih krajeva. U jutarnjim satima u subotu, 8. kolovoza 2020.

Gospi su hodočastili oni koji su joj geografski najbliži, vjernici filijalne zajednice Radošić. Za njih se u 7 sati slavila sveta u samostanskom dvorištu, kojom je predsjedao don Augustin Radović, svećenik rodom s Radošića, u koncelebraciji je bio župnik fra Perica Maslać.

U svojoj homiliji propovjednik devetnice naglasio je hodočasnicima da nam Marija može pomoći na našem vjerničkom putu. U svim njezinim reakcijama i životnim odnosima vidimo ženu snažne i zrele vjere koja je po svojoj otvorenosti Bogu postala Njegov dom.

Mariju je zauvijek obilježila rečenica sa svadbe u Kani Galilejskoj: „Što god vam rekne učinite.“ Marija tu istu rečenicu i nama jutros ponavlja. Poput Marije, u jednostavnosti i potpunom predanju Bogu otvorimo se za trajnu Milost. Gospe Sinjska, moćna Djevo, usliši nam molbe glas. Pred tobom nas smjernih evo, o pogledaj Majko i spasi nas, zaključio je don Augustin svoju homiliju.

Posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj u kojoj su na poseban način bili uključeni svi stari, bolesni i nemoćni predmolio je fra Perica.

GALERIJA - KLIKNI