Ranom zorom, u nedjelju 9.8.2020., u Svetište Gospe Sinjske počele su pristizati kolone mladih koji su se na svoje hodočašće prema Sinju uputili iz Solina. Tradicionalno hodočašće naziva „Od Gospe do Gospe“, usprkos trenutnom stanju u državi održano je i ove godine i to po 38. put.

U večer, 8. 9. 2020. u Svetištu Gospe od Otoka u Solinu, hodočasnike je, poslije Euharistijskog slavlja, blagoslovio mons. Marin Barišić, nadbiskup i metropolit Splitsko – makarski, a u Sinju ih je dočekao i pozdravio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske.

Misnim slavljem za mlade hodočasnike, u 6 sati, predsjedao je mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko makarske nadbiskupije, a u koncelebrirali su fra Ante Čovo te još dvojica svećenika.

U svojoj propovijedi mons. Vidović posebno se zaustavio na pitanju ljubavi objašnjavajući kako je ljubav zapravo sami Bog te opovrgavajući ljudske tvrdnje kako ljubavi nema. Kao što Boga ima tako ima i ljubavi.

Za oltarom Gospodnjim posluživali su franjevački i dijacezanski bogoslovi, a pjevali su mladi Gospe Sinjske uz orguljašku pratnju fra Tonija Šimunovića Erpušine.

GALERIJA - KLIKNI