Na blagdan sv. Klare Asiške, 11. kolovoza 2020., u svetište Gospe Sinjske hodočastili su vjernici iz sinjskih filijala Karakašica i Suhač. U samostanskom klaustru oci franjevci su ispovijedali od 5.30 sati hodočasnike koji su pristizali u sve većem broju kako se približavao početak euharistijskog slavlja.

Svečani zvuci sinjskih zvona označili su početak euharistijskog slavlja na samostanskom dvorištu koje je započelo u 7sati, a predsjedao je fra Daniel Stipanović, propovjednik devetnice. Koncelebrirali su fra Frano Pupić Bakrač, župni vikar za Karakašicu, fra Siniša Balajić, vice-tajnik za formaciju i studije u Generalnoj kuriji, fra Ante Čovo, gvardijan, fra Stjepan Čovo, umirovljeni profesor splitskog KBF-a i fra Domagoj Runje, profesor na KBF-u Split. Liturgijsko pjevanje animirao je zbor iz Karakašice.

Na početku euharistijskoga slavlja hodočasnicima se obratio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta. Zahvalio je svim vjernicima koji njeguju ljubav i blizinu prema sinjskom svetištu. Fra Daniel je u propovijedi istakao da ovih dana sa svih strana slušamo kako trebamo biti odgovorni.

Pritisak je u nama zbog pandemije koronavirusa, bojimo se i za sebe i za druge oko sebe. Onaj tko nam želi dobro, najbolje za nas je Isus. I zato nam izgovara ove rijieči: “Ostanite u meni”, ako želite postići dobro.

Povezanost s Isusom je nužna da bismo rod donijeli. Krštenjem smo povezani s njima, sasakramentima smo povezani s Njim, na osobit način u euharistiji, koja je naša hrana da bismo bili dobri.

Fra Frano je predvodio Posvetnu molivu Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, koju su sa zanosom ponavljali svi hodočasnici. 

GALERIJA - KLIKNI