U utorak, 11. kolovoza 2020., veliko mnoštvo hodočasnika uputilo se prema svetištu Gospe Sinjske, kako bi ispunili svoj zavjet i uputili nebeskoj Majci pobožne prošnje. Zvona sa sinjskoga zvonika pozdravila su vjernike iz Graba, Jabuke, Velića, Rude, Vrpolja, Strizirepa i Čačvine. Svi oni pristigli s istim ciljem - upraviti pogled prema milosnom liku Gospe Sinjske i ponizno zamoliti zagovor kod božanskog Sina, bilo zagovor za obitelj, za posao, za prijatelje, za Domovinu.

Zvona su još jednom svečano zazvonila, a milinu zvuka sinjskih zvona ubrzo su zamijenili zanosni zvuci orgulja. To je bio znak da euharistijsko slavlje u 9 sati počinje. Slavljem je predsjedao je fra Daniel Stipanović. Koncelebrirali su svećenici iz spomenutih mjesta: fra Duško Botica, župnik Graba-Jabuke-Velića, don Marin Matijaca, župnik Rude, don Ivan Ujević, župnik Vrpolja-Strizirepa-Čačvine te svećenici rodomiz ovih župa: fra Luka Delić, fra Ivan Čikara, don Gabrijel Kamber, dan Ante Bitunjac. Liturgijsko pjevanje animirao je zbor iz Rude, a asistirali su bogoslovi rodom iz Velića, braća Marko, Renato i Robert Pudar. 

Na početku euharistijskog slavlja hodočasnicima se obratio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta. Izrazio je srdačnu dobrodošlicu svim hodočasnicima, svećenicima i časnim sestrama.

Fra Daniel je u homiliji protumačio Isusove riječi iz evanđelja: “Tko jede moje tijelo, ostaje u meni i ja u njemu.” Iz toga proizlazi naša snaga za život. Zvati se kršćaninm znači znati biti kršćanin životom i ponašanjem i živjeti po zapovjedma. Učimo od Isusa, vršimo Njegove zapovjedi i ostat ćemo u njemu. Gospa nam je primjer kako ostati s Gospodinom, kako živjeti po Njegovim zapovjedima. Neka nam Gospodin po Njezinom zagovoru to i udjeli.

Na kraju je don Marin predvodio Posvetnu molitvu nebeskoj Majci.

GALERIJA - KLIKNI