Sedmoga dana devetnice Gospi Sinjskoj u srijedu, 12. kolovoza 2020., u najveće marijansko svetište hrvatskog naroda hodočastili su vjernici iz sinjskih filijala Čitluka i Jasenskog. Svi hodočasnici, među koji su mnoge obitelji, u svojim srcima nose samo jednu želju - susresti Boga i osjetiti majčinsku blizinu nebeske Djevice, koja je i daleke 1715.-te godine dala toliko potrebnu snagu i utjehu braniteljima Sinja i Cetinske krajine. 

U samostanskom klaustru i oboru toliki su našli pomirenje s Bogom i ljudima u slavlju sakramenta ispovijedi. Euharistijsko slavlje je započelo u 7 sati. Predsjedao je p. Vinko Maslać, isusovac. Koncelebrirali su: fra Mladen Marić župni vikar za Čitluk-Jasensko i fra Stjepan Matić.

Asistirali su franjevački bogoslovi, a liturgijskim pjevanjem animirao je zbor iz Čitluka-Jasenskog. Na početku slavlja hodočasnicima se obratio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta. Svima izrazivši iskrenu dobrodošlicu, posebno je pozdravio svećenike i mjesni zbor.

P. Vinko je u propovijedi govorio o shvaćanju da smo svi stvoreni na sliku Božju i da prema toj slici moramo ostvarivati Božji naum prema svakom od nas.Pripremamo se za proslavu Uznesenja blažene Djevice Marije sakramentima pomirenja i euharistije kroz ove dane devetnice.

Stvoreni smo na sliku Božju, na sliku Isusa Krista. Ta činjenica je poziv da budemo svjesni da smo stovreni, da postojimo, da budemo sveti. Pozvani smo ostvarti Božji naum za svakog od nas. Stvoren si čovječe da služiš Bogu i tako spasiš svoju dušu, zaključio je propovjednik.

"Posvetnu molitvu" predvodio je fra Mladen. 

GALERIJA - KLIKNI