U srijedu, 12. kolovoza 2020. god., u svetišteGospe Sinjske hodočastilo je oko 500 hodočasnika iz nekoliko župa Splitsko-makarske nadbiskupije. To su župe: Male Gospe - Bitelić, sv. Ivana Krstitelja - Zasiok, sv. Ante Padovanskog - Ugljane. Mnogi su se hodočasnici po dolasku u Svetište ispovijedili u samostanskom klaustru i oboru, u kojem oci franjevci ispovijedaju već od ranih jutarnjih sati.

Euharistijsko slalje započelo je u 9 sati, a predsjedao je p. Vinko Maslać, prior isusovačkog samostana u Dubrovniku. Koncelebrirali su svećenici: fra Nedjeljko Tabak, župnik Ugljana, don Josip Bečić, župnik Bitelića i Zasioka i fra Ante Prološčić. Asistirali su bogoslovi i ministranti, a liturgijsko pjevanje je animirao fra Toni Šimunović. 

Na početku euharistijskog slavlja hodočasnike je pozdravio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta. Izrazio je veliku radost što rijeke hodočasnika iz dana u dan pristižu u svetište Gospe Sinjske.P. Vinko je u propovijedi naglasio kako je Gospa našla milost u Boga. Po njoj je Bog dao sebe, utjelovio se za naše spasenje.

Molimo za spasenje duše, molimo da budemo sveti, molimo milosrđe Božje kao i Marija na svadbi.

Kad dođe do nevoje, znademo tamo je majka koja odmah ide sinu za rukav i govori: nemaju vina, nemaju blagoslova, nemaju nade, nemaju zdravlja, nemaju sloge. Budimo odani i predani, sigurni u njezin zagovori i zahvalni za tolike milosti pa i za ovu da smo joj i danas mogli doći. "Posvetnu molitvu" vjernika i župaGospi Sinjskoj predvodio je fra Nedjeljko. 

GALERIJA - KLIKNI