Na svoj zavjetni dan u četvrtak, 13. kolovoza 2020. stigli su vjernici iz župa Hrvace, Potravlje-Satrić-Maljkovo, Zelovo i Tijarica-Kamensko. S molitvom i pjesmom na usnama mnogi hodočasnici iz spomenutih župa ustali su još za mraka i krenuli put najvećeg marijanskog svetišta hrvatskog naroda, moliti i obnoviti svoj zavjet Bogu i nebeskoj Majci.

Ovaj se puk redovito ispovijeda o svetkovini Velike Gospe, pa je neobična radost vidjeti toliko mnošto skrušenih duša koje po sakramentu ispovijedi zadobivaju pomirenje s Bogom i ljudima.

Euharistijskim slavljem predsjedao je p. Vinko Maslać. Koncelebriralo je 10 svećenika:fra Neven Pavlinušić, župnik Hrvaca, fra Tino Labrović, župnik Potravlja, fra Mladen Prolić, župnik Vrlike, fra Pavao Vučković, fra Mile Marović, fra Mate Matić, fra Nediljko Tabak, fra Stipe Bešlić i don Mile Čalo. Propovjednik je naglasio da je Sinjsko svetište živo vrelo milosrđa i utjehe, znak prisutnosti Božje među ljudima po sakramentima pomirenja i euharistije.

Liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor iz Potravlja, a asistirali su bogoslovi i ministranti. Na početku euharistijskog slavlja hodočasnicima se obratio fra Ante Čovo, gvardijan. Srdačno je pozdravio svećenike i mnogobrojne župljane koji su stigli na zavjet nebeskoj Majci.

"Posvetnu molitvu" predvodio je fra Tino, župnik Potravlja.

GALERIJA - KLIKNI