Šesti dan devetnice Gospi, na blagdan sv. Klare 11. kolovoza 2021. svoje godišnje hodočašće imali su vjernici filijalne zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića - Karakašica i Suhač.

 

1-opt 1


U zahvalnosti za sve milosti, zajedno sa svojim svećenicima uputili su svoje prošnje Gospi moleći da osjete i danas njezinu majčinsku ljubav da budu dionici njezine vjere i predanja Bogu. Misnim slavljem predsjedao je domaći svećenik fra Siniša Balajić, propovjednik u devetnici.

2-opt 1

 

U koncelebraciji su bili svećenici rodom iz Karakašica: fra Stjepan Čovo, fra Ante Čovo, fra Domagoj Runje i župni vikar za Karakašicu fra Frano Pupić – Bakrač.

3-opt 1


I ovoga dana kao i proteklih dana, veliko mnoštvo hodočasnika uputilo se prema svetištu Gospe Sinjske, kako bi ispunili svoj zavjet i uputili nebeskoj Majci pobožne prošnje. Danas su Gospi hodočastili vjernici iz Graba, Jabuke, Velića, Rude, Vrpolja, Strizirepa i Čačvine.

4-opt 1

Svi oni u Svetište došli s istim ciljem - upraviti pogled prema milosnom liku Gospe Sinjske i ponizno zamoliti zagovor kod božanskog Sina, bilo zagovor za obitelj, za posao, za prijatelje, za Domovinu.

5-opt 1


Kao i ostale hodočasničke grupe, i ovi Gospini hodočasnici prvo su pristupili sakramentu pomirenja a zatim je u 9 sati započelo euharistijsko slavlje kojim je predsjedao fra Siniša Balajić. Koncelebrirali su svećenici iz spomenutih mjesta: fra Duško Botica, župnik Graba, don Marin Matijaca, župnik Rude, don Ivan Ujević, župnik Vrpolja, fra Luka Delić, don Branimir Prolić, fra Ivan Čikara, don Gabrijel Kamber te fra Ante Bešlić koji je sa grupom hodočasnika pješice došao iz Šibenika.

6-opt 1

Liturgijsko pjevanje animirao je zbor iz Graba, a asistirali su bogoslovi. Hodočasnike je na kraju pozdravio fra Perica Maslać, a Posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj izmolio je fra Duško Botica.