1. Prijavnica za sakrament krštenja (klikni na fotografiju)

Krštenja djece u župnom uredu prijavljuju isključivo roditelji (otac i/li majka). Više o slavlju sakramenta krštenja pročitaje u našem članku "Sakrament krštenja" (klikni). Termini krštenja u crkvi Gospe Sinjske su fiksni.

prijavnica krstenje uzorak

2. Prijavnica za sprovod (klikni na fotografiju)

Osobitu blizinu župljanima izražavamo u trenucima kada njihove obitelji pohodi "sestrica smrt". Kako bismo dostojanstveno ispratili članove župne zajednice, molimo da obitelj što prije obavijesti župni ured o smrtnom slučaju. U dogovoru sa svećenikom odredit će se dan i vrijeme pokopa i mise zadušnice. Više o sprovodnoj praksi i običajima pročitajte u članku "Okružno pismo o sprovodnoj praksi i običajima" (klikni).

prijavnica sprovod sinj

3. Obrazac za popis obitelji (klikni na fotografiju)

Naš popis obitelji obuhvaća podatke iz sljedećih naselja:1) Sinj; 2) Čitluk-Jasensko; 3) Karakašica; 4) Lučane; 5) Radošić; 6) Brnaze; 7) Glavice. Srdačno zahvaljujemo za vašu suradnju kod popisivanja. Tako nam omogućujete još kvalitetniji pastoralni rad. Svi prikupljeni podaci potpadaju pod kategoriju "Uredska tajna".

obrazac blagoslov obitelji

4. Izjava o suglasnosti (klikni na fotografiju)

Župa Gospe Sinjske pokrenula je projekt besplatnih repeticija za učenike osnovnih i srednjih škola s teritorija župe. Roditelji preuzimaju odgovornost i brinu da njihova djeca redovito pohađaju repeticije, što će izjaviti i u pisanom obliku.

izjava roditelja repeticije

5. Kartoteka - stanje duša (klikni na fotografiju)

Župna administracija obuhvaća i vođenje kartoteka, koje daju brz i jednostavan uvid u stanje obitelji na teritoriju Župe Gospe Sinjske. Temeljni podaci u pojedinoj kartoteci preuzimaju se iz službenih dokumenata, a to su župne matice i anagrafi. Ako tomu pridodamo i precizne popise obitelji, jasno je da sinjski župni ured ima dobar uvid o župljanima, što je važan preduvjet za uspješan pastoralni rad.
Ostaje potreba da se na razini Hrvatske biskupske konferencije uspostavi zajednički e-sustav za obradu podataka, koji će olakšati rad župnih ureda, ali i ubrzati administrativne postupke.

kartoteka stanje dusa sinj 2018

Ovu stranicu nadopunit ćemo i drugim obrascima. Pratite nas redovito.

(Ažurirano: 14. 3. 2018.)