klapez gvardijanPoštovani svećenici, redovnici i redovnice, voditelji hodočašća,

radujem se što i ovim putem možemo s vama podijeliti informacije koje će vam biti od koristi prije dolaska u jedno od najvećih marijanskih svetišta hrvatskog naroda.

Kao upravitelj Svetišta, izražavam uime braće u samostanu i osobno ime, dobrodošlicu svakom pojedinačno, kao i zajednicama kojima pripadate i koje predstavljate. Vjerujem da će vam ponuđene informacije i upute biti od koristi za što bolju organizaciju hodočašća, kao i za sâm boravak u franjevačkom samostanu odnosno alkarskom Gradu. Samostanska zajednica raduje se svakom hodočasniku, čije osobno obraćenje čini temelj stabilnosti obitelji i društva. Stoga ćemo učiniti sve da svatko mogne uroniti u osobni susret s Bogom, da se svatko osjeti učenikom u Marijinoj školi.

Nebrojeno mnoštvo vjernika kročit će kroz sveta vrata crkve Gospe Sinjske, predvođeni svojim svećenicima. Unaprijed zahvaljujem za svaki vaš udio u našim slavljima, a osobitu zahvalnost izričem ispovjednicima. Neka nas u svim plemenitim nastojanjima prati pogled i zagovor nebeske Majke, čijoj zaštiti i povjeravam naša slavlja.

Mir i dobro.

Fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta

U Sinju 4. srpnja 2017. god.


Kontakt:

Fra Petar Klapež, OFM

Fratarski prolaz 4, 21230 Sinj

Telefon: 021.707.017 (gvardijanat)
Mobitel: 099.3360.330 (gvardijan)
Fax: 021.826.217