Tjedni susreti: SRIJEDOM U 18.30 sati.

Marijina legija je laička katolička organizacija osnovana 1921. godine u Dublinu u Irskoj. Raširena je u cijelom svijetu i ima oko tri milijuna aktivnih članova. Osnovao ju je Frannk Duff (1889.-1980.), danas «Sluga Božji» koji je već od rane mladosti prakticirao vjerski život.

U našoj Domovini Marijina legija djeluje od 1956. godine, a u splitsko-makarskoj nadbiskupiji osnovana je 2001. godine u župi Gospe od zdravlja. U splitsko-makarskoj županiji Marijina legija djeluje u župama: Gospe od zdravlja-Split, sv. Mihovila arhanđela-Kamen, sv. Josipa-Mertojak, sv. Marka-Neslanovac, Gospe u Siti-Podstrana, sv. Dominika-Split, sv. Leopolda Mandića-Rudine-Kaštel Novi i Gospe sinjske-Sinj. Jedan od glavnih ciljeva Marijine legije jest unijeti Mariju u svijet, jer je ona to zajamčeno sredstvo da se svijet osvoji za Krista. Marijina legija, kao organizacija temelji se na neograničenom povjerenju u Mariju. Legionar je sav Marijin, a Marija je sva njegova.
Legija ima aktivne i molitvene članove. Aktivni članovi sudjeluju na tjednim sastancima prezidija. Prezidij je najmanja jedinica u hijerarhijskoj strukturi Marijine legije (do dvadeset članova). Susreti se sastoje od molitve svete krunice i legijskih molitava, duhovnog čitanja, nagovora duhovnika te izvješća o učinjenom apostolatu. Ti zadaci se dogovaraju na tjednom susretu prezidija. Vjernici koji žele rad Marijine legije poduprijeti molitvom mogu joj pristupiti kao molitveni članovi. Oni ne dolaze na tjedne sastanke i ne dobivaju radna zaduženja. Imaju obvezu da svaki dan mole krunicu i legijske molitve. Molitveni su članovi za izgradnju i djelovanje isto tako važni kao i aktivni članovi. Mogu prisustvovati svim legijskim svečanostima i godišnjim duhovnim vježbama.

U našoj župi od trećeg mjeseca 2007. godine djeluje prezidij Marijine legije pod nazivom GOSPA SINJSKA. Njeni članovi se sastaju svakog ponedjeljka nakon večernje svete mise.

Aktivni članovi prezidija vrše slijedeće apostolate:

  • predvode krunicu svaki dan prije svete mise u 17,30 sati.
  • obilaze starački dom, bolnički stacionar i centar za rehabilitaciju djece s posebnim poteškoćama "Juraj Bonacci" i vrše apostolat.