Kroz došašće u Župi Gospe Sinjske provode se različite karitativne akcije pomoći za Caritas Gospe Sinjske. U akcijama su sudjelovale molitvene zajednice, osnovne škole te brojni dobročinitelji koji svojim milodarima pomažu rad Caritasa. U nedjelju 11. prosinca 2016., na treću nedjelju došašća koja je posvećena Caritasu, framaši su nastavili s akcijom prodaje „božićnih lutrija“ i kolača, udruge i pojedinci s područja Sinja i Cetinske krajine predstavili su svoje rukotvorine.


I filijalne zajednice Župe Gospe Sinjske uključile su se u karitativne akcije. U Brnazama krizmanici su pod motom „Za kapljicu radosti“ organizirali prodaju kolača i božićnih suvenira koja su djeca izradila na kreativnim radionicama. Akciju su podržali roditelji prvopričesnika, krizmanika i katoličko društvo medicinskih sestara. Vjernici Čitluka i Jasenskog prikupljali su pomoć za članove zajednice Cenacolo na Ugljanima.

 

U Glavicama mladi su prodavali božićne ukrase koje su izrađivali na svojim susretima. Sva prikupljena sredstva namijenjena su za božićne pakete koji će se dijeliti u prostorijama Caritasa 15. i 16. prosinca u vremenu od 16 do 18 sati. Župa i volonteri Caritasa od srca zahvaljuju svim dobrim ljudima koji su podržali akcije za ljude u potrebi.