Devetnica u čast Bezgrješne Djevice Marije na temu „Bezgrješna – nostalgija za onim što možemo postati“ te razmišljanja i molitve vjernika za svetkovinu priredio je fra Ante Čovo.

 

1. MOLITVA DEVETNICE

S: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga          N: Amen.

S: Milost Gospodina našega Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga sa svima vama.       N: I s duhom tvojim.

Uvod

Braćo i sestre, Marija, Gospa, djevica, žena, majka, kraljica, pomoćnica, spasiteljica, suotkupiteljica, tješiteljica, utočište, ... kako je sve naš narod naziva kroz godine i stoljeća, napose u teškoćama i tugama, u progonima i suzama - bila je i jest ona koja nas ne ostavlja, koja hoda s nama i koja nas voli.

Svaki dan na glas zvona, ujutro na podne i uvečer, molimo anđeoski pozdrav. U uskrsno vrijeme, umjesto molitve Anđeo Gospodnji, od Uskrs do Duhova moli se: Kraljece neba... kako slijedi:

- Kraljice neba, raduj se, aleluja.
- Jer koga si bila dostojna nositi, aleluja.
- Uskrsnu kako je rekao, aleluja.
- Moli Boga za nas, aleluja.

R. Veseli se i raduj, Djevice Marijo, aleluja.
O. Jer je uskrsnuo Gospodin uistinu, aleluja.
Pomolimo se: Bože, ti si se udostojao razveseliti svijet uskrsnućem svoga Sina, Gospo­dina našega Isusa Krista: daj, molimo te, da po njegovoj Majci, Djevici Mariji, postignemo radosti vječnog života. Po istom Kristu Gospodinu našemu. Amen.

gospa sinjska okvir-2Krunica sadrži osnovne molitve: Apostolsko vjerovanje, Očenaš, Zdravomarijo i Slava Ocu, Zdravo Kraljice i Litanije Blažene Djevice Marije