Blagi lik Majke od Milosti svakegodine privlači i vjernike iz župe sv. Ante - Turjaci koji su u ponedjeljak, 10. kolovoza 2020., pohodili Svetište predvođeni svojim župnikom fra Lukicom Vojkovićem

 

Koliko je u našem narodu raširena pobožnost prema Gospi Sinjskoj pokazali su još jednom i vjernici filijalne zajednice Lučane koji su u ponedjeljak, 10. kolovoza 2020. hodočastili svojoj majci

Svatko tko hodočasti Gospi Sinjskoj može se uvjeriti, da ju je dobri Bog na osobit način odabrao, da po njoj milosti dijeli. Zato je u svim župama Cetinske krajine izražena pobožnost prema čudotvornoj Slici. To su 8. kolovoza 2020. još jednom posvjedočili Gospini vjerni štovatelji iz župe Bajagić – Obrovac – Čačijin Dolac sa svojim župnikom fra Ivanom Doturom.

 

Ranom zorom, u nedjelju 9.8.2020., u Svetište Gospe Sinjske počele su pristizati kolone mladih koji su se na svoje hodočašće prema Sinju uputili iz Solina. Tradicionalno hodočašće naziva „Od Gospe do Gospe“, usprkos trenutnom stanju u državi održano je i ove godine i to po 38. put.

Gospi su hodočastili oni koji su joj geografski najbliži, vjernici filijalne zajednice Radošić. Za njih se u 7 sati slavila sveta u samostanskom dvorištu, kojom je predsjedao don Augustin Radović, svećenik rodom s Radošića, u koncelebraciji je bio župnik fra Perica Maslać.