Župna zajednica Gospe Sinjske sudjelovala je od 1. ožujka do 9. travnja 2017. god. u inicijativi "40 dana za život". Kroz korizmu smo molili krunicu prije svake večernje mise u crkvi Gospe Sinjske, neprestano potičući tisuće vjernika da mole i u svojim obiteljima.

Inicijativa "40 dana za život" je ekumenska molitvena pro-life inicijativa za život, a posredno i inicijativa za zaustavljanje abortusa. U Hrvatskoj je pokrenuta prije tri godine, a u Sinju su je posebno promovirali franjevci. 

Inicijativa „40 dana za život“ daje rješenje. Oblikovana je prema Svetom pismu i okuplja kršćane svih denominacija na zajednički angažman za zaštitu života nerođene djece, iscjeljenje žena koje su abortirale, obraćenje medicinskog osoblja koje vrši abortuse te političara i aktivista koji ga zagovaraju i promiču; duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć svakoj majci i ocu koji razmišljaju ili su donijeli odluku da abortiraju svoje dijete.

Za zivot Sinj 017

Ponosni smo na činjenicu da smo kroz 40 dana u sinjskom Svetištu animirali tisuće vjernika na svakodnevnu molitvu za život, a pojedinačni susreti i razgovori sa zaručnicima, bračnim drugovima i cijelim obiteljima i dalje će biti temeljna orijentacija našeg pastoralnog djelovanja. S inicijativom smo upoznali i širu javnost preko vlastitih medijskih platformi, tiskanih župnih izdanja i preko drugih sredstava informiranja.

Naša molitva i angažman za zaštitu života nastavljaju se i dalje. Želimo istaknuti i činjenicu da se alkari i alkarski momci rađaju upravo u Sinju, pa je zasigurno interes svih nas očuvanje sinjskog rodilišta, kao i očuvanje života općenito.

(dio teksta preuzet s: 40danazazivot.com)