gospa1Pridružujući se pozivu hrvatskih biskupa, potičemo stanovnike Sinja, Cetinske krajine i cijele Hrvatske na poštivanje nedjelje kao „dana počinka od rada, obiteljskog dana okupljanja i druženja, dana kulturnih i socijalnih aktivnosti te kao dana Gospodnjeg" kada kršćani spominju i slave uspomenu na Kristovu pobjedu slavnoga Uskrsnuća. O ovom ćemo posebno promišljati u nedjelju (5. ožujka 2017.).

Jasno i snažno stojimo uz hrvatske biskupe, potičući zauzete Kristove vjernike laike, katolička društva i pokrete te sve društvene institucije i udruge koji se zauzimaju za čovjeka i njegovo dostojanstvo, da svojim djelovanjem pridonesu očuvanju nedjelje u njezinom povijesnom značenju, kao neradnoga dana koji pruža prigodu za obiteljsko okupljanje. Razumljivo je da postoje službe u društvu kao npr. zdravstvene, sigurnosne, prometne i neke uslužne koje su od općeg i javnog interesa, pa ih je potrebno činiti nedjeljom i blagdanima. No, ima poslova i zaduženja koje se ne mora raditi u nedjelju. Tu prvenstveno mislimo na poslove u kojima su radnice i radnici, zbog slabosti hrvatske zakonske zaštite, „prisiljeni raditi bez nedjeljnog odmora". Oni zbog toga nedjeljom ostaju izvan kruga svojih obitelji i svoje djece, dok je drugima to dan odmora. Nikakvo čudo što im zbog te očite diskriminacije „radna nedjelja donosi određenu prazninu i sumornost".

Vjerujemo da će se istaknuti pojedinci iz Cetinske krajine, a posebno narodni zastupnici, zauzeti kod najviših državnih tijela za poštivanje nedjelje kao neradnog dana. Ovoj se inicijativi pridružuje cijela župna zajednica, ponajprije molitvom upravljenoj sv. Josipu i Gospi Sinjskoj.