Svečanim misnim slavljem, dječjim igrokazom i recitalom obilježen je blagdan svetog Josipa u Glavicama. Na samom početku misnoga slavlja župni vikar, fra Lukica Vojković je istaknuo važnost i značenje svetoga Josipa u našem vjerskom životu. Podsjetio je prisutne da je upravo ovaj svetac zaštitnik naše domovine Hrvatske, obitelji i očeva. Budući da je ova godina posvećena očevima, osvrnuo se i na ulogu oca kako u obitelji tako i u društvu općenito. Tako često se stječe dojam da je otac onaj koji je zadužen samo za materijalno, on je taj koji svojim radom obitelji osigurava hranu, odjeću i ostalo potrebno, a pitanje vjere i odgoja se prepušta majci. Na ovaj način otac gubi svoje pravo značenje i autoritet, jer i njegova zadaća jest da zajedno sa svojom suprugom djeci usađuje vjeru i opće ljudske vrijednosti, bez te zajedničke suradnje nema ni uspjeha.

Fra Lukica je potakao vjernike na molitvu za očeve koje je preporučio zagovoru svetoga Josipa da po uzoru na njega budu istinski čuvari svojih obitelji. Misno slavlje uveličali su ovogodišnji prvopričesnici koji su izveli prigodni recital ‘Da nas čuje otac naš’. Na taj način prvopričesnici su se predstavili mjesnoj zajednici Glavice koja će ih zasigurno pratiti svojim molitvama.

Vrlo poučnim recitalom ‘Tatino obraćenje’ kojeg su izveli učenici škole Ivana Lovrića, ukazan je problem svakodnevnice, izloženost kušnjama i pohlepi za materijalnim vrednotama, zaboravljajući na prave i trajne vrijednosti života.

Na kraju misnog slavlja fra Lukica svima je zahvalio te čestitao imendan svim Josipima, Josipama i sličnim imenima.

Izvor: Ferata