Tradicionalni križni put prema Gospinom gradu u Sinju, na kojem se tisuće kršćanskih vjernika prisjećaju Isusovih muka, održan je i ovog petka 7. travnja 2017. godine. I ove je godine po lijepu proljetnu vremenu ova pobožnost privukla više tisuća vjernika Sinja i okolnih župa. Pobožnost jezapočela kod Muzeja cetinske krajine s molitvom na usnama, ulicama Grada u jedinstvenu povorku za Isusom, u zajedništvu s njegovom i našom majkom Marijom, prema Gospinu gradu. Sve proteklo kako Bog zapovijeda, samo se čuo složan korak, skladna pjesma, žalosna otajstva, razmišljanje kod pojedinih postanja, pokornička molitva, klanjanje i zaziv Bogu: Gospodine, usliši nas.

U ovoj Godini očinstva naši očevi su molitveno, čitanjem razmatranja, nošenjem križa i razglasa, predvođeni svojim župnikom fra Pericom Maslaćem, pomogli svim vjernicima - hodočasnicima, sudionicima Križnoga puta, da dublje prožive dar Kristova otkupljenja.

Prije završnoga blagoslova križem i pjesme “O Gospe Sinjska” riječi zahvale svima koji su pridonijeli da ova pobožnost protekne u savršenu redu, potpunu miru i primjernoj sabranosti, uputio je fra Perica te pozvao vjernike da od sebe odagnaju svaki umor i danošeni ljubavlju prema Isusovim spasonosnim događajima sudjeluju u obredima Velikog tjedna te pristupe sakrametu ispovjedi.

Istog dana prije podne u 11 sati prema Gospinom gradu održan je križni put za mlade u kojem je sudjelovalo nekoliko stotina srednjoškolaca sa svojim profesorima. Križni je put predvodio fra Antonio Mravak uz sjemeništarce i srednjoškolce koji su predvodili molitve i nosili križ. Križni put sinjani uvijek dožive kao jedno malo pokorničko hodočašće na sinjsku Kalvariju - Gospin grad, pri čemu odmore dušu i tijelo i zato je ova pobožnost uvijek tako dobro posjećena. 

VIŠE FOTOGRAFIJA - KLIKNI