Na Cvjetnicu - Nedjelju Muke Gospodnje, 9. travnja 2017, koja uvodi u Veliki tjedan i pripremu za najveću kršćansku svetkovinu Uskrsa, od ranih jutarnjih sati brojni su vjernici iskoristili prigodu za svetu ispovijed i sudjelovali na svetim misnim slavljima. Na župnoj misi u 10 sati župnik fra Perica Maslać predvodio je svečanu procesiju i euharistijsko slavlje u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

Brnaze Cvjetnica3

U samostanskom dvorištu ispred Gospinog kipa održan je blagoslov maslinovih grančica i vjerničkog puka. Služba riječi i euharistijsko slavlje nastavljeno je u crkvi. U koncelebraciji uz župnika bio je župni vikar fra Antonio Mravak. Pjevanu Muku po Mateju pjevao je fra Antonio Mravak, Isusove riječi fra Perica Maslać a ostale uloge članovi Mješovitogzbora koji su uveličali slavlje Cvjetnice pod ravnanjem mo. fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.

Brnaze Cvjetnica6

U 14 sati u Gospinoj crkvi su započele „kvarantore“ ili četrdesetosatno klanjanje koje će trajati do Velike srijede u 12.00 sati. Svakoga dana vjernici će imati prigodu za klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom od 9.30 do 18.45 sati.

U ostalim crkvama Župe Gospe Sinjske slavlja se održana prema nedjeljnom rasporedu. Zajednicu Sv. Nikole Tavelića u Brnazama pohodio je i slavlje predvodio gvardijan fra Petar Klapež.