U nedjelju 7. svibnja 2017., održano je svečano slavlje Prve svete pričesti u zajednici Sv. Ivana apostola u Glavicama i u zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama. Iz obe zajednice sakrament Prve svete pričesti primio je po 21 prvopričesnik.

Prvopričesnici u Glavicama i Brnazama obogaćeni vjerskim znanjima i pripremljeni ispitom savjesti  spremno su 6. svibnja, pristupili slavlju Prve svete ispovijedi. Uzbuđeni i čista srca dočekali su nedjelju, dan svečanog sudjelovanja u blagovanju Euharistijskog kruha, Kruha Života, Kruha Istine, Kruha Ljubavi.

Glavice Prva pricest 2017 13

Taj svečani događaj za zajednicu u Glavicama predvodio je župni vikar fra Lukica Vojković koji je s Marom pripremao djecu za ovaj svečani čin. U homiliji je nadahnuto govorio o kruhu kao hrani koji je toliko željen u mnogim krajevima svijeta; kruhu koji je bio oskudan i u ne tako davnim vremenima odrastanja naših roditelja, a posebno o Kruhu Živome u kojemu se susrećemo s Isusom Kristom, toj duhovnoj hrani koja nas vodi kroz život. Pozvao je i roditelje da nikad ne zaborave na duhovni rast i sazrijevanje u vjeri. Riječju, ali još više primjerom svoga života roditelji mogu pripraviti put za prijateljstvo s Isusom kroz cijeli život.

U Brnazama slavlje proslave Svete pričesti predvodio je župni vikar fra Antonio Mravak. Za ovo slavlje djecu je uz fra Antonia pripremala i s. Dominika Vrdoljak, a preko svete Mise pjevali su članovi Dječjeg zbora pod vodstvom Jelene Mihaljević i uz violinsku pratnju Fani Dadić. Uz roditelje, rodbinu djece slavlju Prve svete pričesti prisustvovala je i gđa. Mirjana Anđelić, razrednica brnaških prvopričesnika

Kroz čitavo slavlje  prvopričesnici su molitvama, recitacijama i pjesmama slavili Gospodina.