U Župi Gospe Sinjske 13. i 14. svibnja 2017. godine, održano je slavlje podjele svete Krizme. U subotu 13. svibnja slavlje Krizme u crkvi Gospe Sinjske predvodio je mons. Marin Barišić, nadbiskup Splitsko-makarski. Uz nadbiskupa Barišića u slavlju su sudjelovali gvardijan fra Petar Klapež, župnik fra Perica Maslać i župni 
vikari fra Eugen Poljak, fra Filip Budić,fra Frano Pupić, fra Lukica Vojković i fra Antonio Mravak. Sakrament krizme primilo je 155 krizmanika iz filijalnih zajednica Župe Gospe Sinjske i Sinja.


U nedjelju 14. svibnja, slavlje podjele sakramenta Krizme predvodio je mons. Marko Semren, pomoćni banjalučki biskup uz koncelebraciju gvardijana fra Petra i župnika fra Perice. Sakrament krizme primilo je 106 krizmanika iz Sinja. U svojim propovijedima O. biskupi pozvali su mlade krizmanike da budu hrabri svjedoci vjere u Isusa Krista jer je Crkvi i društvu potreban njihov mladenački duh ispunjen darovima Duha Svetoga koje su primili u sakramentu Krizme.

Župnik fra Perica Maslać u svome obraćanju krizmanicima i roditeljima zahvalio je na iskazanom povjerenju i suradnji u dvogodišnjoj katehetskoj pripravi za Krizmu. Svoje zahvale posebno je uputio braći fratrima koji su pratili mlade na katehetskim susretima.

Liturgijsko pjevanje uveličao je Mješoviti zbor Župe i Svetišta pod ravnanjem s. Jelene Mijić i fra Jure Župića.