dvorana gospe sinjske 2U ponedjeljak, 13. studenoga 2017., u "Dvorani Gospe Sinjske" održan je susret s roditeljima kandidata za sakramente krizme i pričesti. Susret je započeo u 18.30 h, a predavanje na temu "Majke i očevi pred izazovima današnjice" održala je prof. Maja Jakšić, specijalistica pastorala kriznih stanja.

Predavačica je govorila o roditeljstvu kao poslanju ljubavi, stavljajući naglasak na moderno roditeljstvo koje je često popustljivo u odgoju te o djeci koja manipuliraju roditeljima koji im to dopuštaju. U prigodnom predavanju prof. Jakšić upozorila je na opasnost gubljenja prioriteta u današnjem brzom načinu života kazavši da bi za dobar odgoj životni prioriteti išli sljedećim poretkom: Bog, ja, supružnik, djeca, materijalno. "Ovaj poredak je iznimno važan znajući da djeca uče po modelu, promatrajući, prvenstveno roditelje a onda i druge sudionike u njihovom životu. Bog je naš stvoritelj i treba da je svakom biću na prvom mjestu, onda trebamo sami sebi biti važni, jer samo osoba koja ima vremena da upozna sebe i posveti se sebi je osoba koja može kontrolirati i analizirati svoje postupke, stavove i reakcije te time korigirati nedjelotvorne postupke u komunikaciji s djecom i drugima", istaknula je prof. Jakšić.

susret s roditeljima 13 11 2017

Ovakvi susreti, koje organizira Župni ured, doprinose odgojnim procesima, među kojima značajno mjesto zauzima i odgoj u vjeri. Na rasporedu je još nekoliko susreta s roditeljima, koji su prvi odgojitelji u vjeri i čiji je doprinos na tom polju nemjerljiv. S razlogom se, stoga, inzistira na osobnom svjedočanstvu roditelja, a što se posebno odnosi na sudjelovanje u župnim slavljima, osobito u sakramentalnom životu Crkve.

Za više fotografija KLIKNITE OVDJE.