Uoči svetkovine Bezgrješnog začeća BDM-e, Franjevačka klasična gimanzija i Franjevačko sjemenište u Sinju proslavili su svoj dan. U četvrtak, 7. prosinca 2017., u crkvi Gospe Sinjske euharistijskim slavljem za učenike Gimazije i Sjemeništa, njihove roditelje te djelatnike predsjedao je fra Joško Kodžoman, provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja. Misa je započela u 18 sati. Koncelebrirali su profesori te fratri iz samostana i samostanskog okružja, a đakonirali su fra Dejan Međugorac i fra Ante Prološčić. Liturgijskim pjevanjem animirao je gimnazijski mješoviti zbor.

dan gimnazije 2017

Poslije svete mise, program se nastavio u Gradskom kinu svečanom akademijom. U 19.30 sati učenici i profesori izveli su predstavu na temu romana "Ognjište" Mile Budaka, a prema adaptaciji Pere Budaka i Jakova Sedlara. Gosti-izvođači bili su Marko Duvnjak i Petra Ugrin. Na kraju je svima čestitao i zahvalio fra Blaž Toplak, ravnatelj Gimnazije, te pozvao djelatnike i drage uzvanike na domjenak i druženje u samostanu.

Uoči proslave, tiskan je list "Žarište". U Gimnaziji je danas 138 učenika, a u Sjemeništu 12 sjemeništaraca. Više o tim dvjema institucijama Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja pročitajte u drugim člancima na ovoj mrežnoj stranici.

Više fotografija - klikni ovdje.

U prilogu je prigodni plakat:

 dan gimnazije i sjemenista 2017 plakat