U Župi Gospe Sinjske  svečano je obilježen početak došašća i nove crkvene godine. Uz raspjevane dječje glasove i recital svečano je u nedjelju 3. prosinca 2017. u župnoj crkvi Gospe Sinjske bilo preko mise za djecu i obitelji u 9. 00 sati. Koreografijom i izvedbom su ravnali s. Jelena Mijić i fra Jure Župić. Poruku došašća djeca su uputila svima prisutnima u crkvi sa jednom željom da maleni Isus u ljudskom srcu pronađe najljepši stan. Misno slavlje je predvodio fra Antonio Mravak.U Glavicama početak adventa je također obilježen prigodnim recitalom „Svjetlo Nade“. Ovogodišnji kandidati za sakrament Prve svete pričesti "zapalili" su svoja srca prepuna dobre volje za susret s Isusom u sakramentu  Euharistije  sa crvenim srcem u ruci. Njih, dvadeset i dvoje poredani ispred oltara izgovarali su izreke o majci povodom početka Godine majčinstva u Splitsko-makraskoj nadbiskupiji. Nakon predstavljanja fra Lukica je zamolio roditelje i cijelu župnu zajednicu da ih prati svojom molitvom. Našim prvopričesnicima čestitamo na ovom danu i želimo im  puno uspjeha u daljnjem pripravljanju i hodu prema sakramentima Pomirenja i Prve svete pričesti.  

U zajednici sv. Frane Asiškog Čitluk - Jasensko, župnik fra Perica Maslać je predvodio misno slavlje. Vjernicima su se predstavili kandidati za sakrament Krizme koji su upalili prvu adventsku svijeću te animirali misno slavlje.

Prva nedjelja došašća u zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama obilježena je blagoslovom adventskog vijenca i paljenjem prve svijeće te predstavljanjem kandidata za sakrament Ispovijedi i Prve pričesti. Prije početka slavlja svete mise ispred crkve je fra Antonio Mravak u pratnji ministranata i djece molio blagoslovnu molitvu i blagoslovio adventski vijenac. Potom su ministranti u crkvu unijeli svijeću a dvojica prvopričesnika pred oltarom upalili prvu svijeću na adventskom panju. Adventski vijenac ispred crkve napravljen od prirodnih materijala je uredila i pripremila gđa. Ivanka Vukasović - Lončar, jedna od voditeljica kreativnih radionica za djecu i mlade koje se održavaju svake subote u područnoj školi u Brnazama. Kandidati za Prvu svetu pričest iz Brnaza predstavili su se poimenice zajednici vjernika. Na putu prema slavlju Prve pričesti fra Antonio je ohrabrio djecu da u Kristu mogu imati najboljeg prijatelja koji će ih pratiti na životnom putu. Svim kandidatima je oko vrata stavio lančić sa znakom križa, a djeca su u jedan glas vjernike pozvali: "Molimo vas da molite za nas, da se dostojno pripremimo za slavlje Prve svete pričesti i ispovijedi."