U Župi Gospe Sinjske  svečano je obilježen početak došašća i nove crkvene godine. Uz raspjevane dječje glasove i recital svečano je u nedjelju 3. prosinca 2017. u župnoj crkvi Gospe Sinjske bilo preko mise za djecu i obitelji u 9. 00 sati. Koreografijom i izvedbom su ravnali s. Jelena Mijić i fra Jure Župić. Poruku došašća djeca su uputila svima prisutnima u crkvi sa jednom željom da maleni Isus u ljudskom srcu pronađe najljepši stan. Misno slavlje je predvodio fra Antonio Mravak.



U Glavicama početak adventa je također obilježen prigodnim recitalom „Svjetlo Nade“. Ovogodišnji kandidati za sakrament Prve svete pričesti "zapalili" su svoja srca prepuna dobre volje za susret s Isusom u sakramentu  Euharistije  sa crvenim srcem u ruci. Njih, dvadeset i dvoje poredani ispred oltara izgovarali su izreke o majci povodom početka Godine majčinstva u Splitsko-makraskoj nadbiskupiji. Nakon predstavljanja fra Lukica je zamolio roditelje i cijelu župnu zajednicu da ih prati svojom molitvom. Našim prvopričesnicima čestitamo na ovom danu i želimo im  puno uspjeha u daljnjem pripravljanju i hodu prema sakramentima Pomirenja i Prve svete pričesti.  

U zajednici sv. Frane Asiškog Čitluk - Jasensko, župnik fra Perica Maslać je predvodio misno slavlje. Vjernicima su se predstavili kandidati za sakrament Krizme koji su upalili prvu adventsku svijeću te animirali misno slavlje.

Prva nedjelja došašća u zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama obilježena je blagoslovom adventskog vijenca i paljenjem prve svijeće te predstavljanjem kandidata za sakrament Ispovijedi i Prve pričesti. Prije početka slavlja svete mise ispred crkve je fra Antonio Mravak u pratnji ministranata i djece molio blagoslovnu molitvu i blagoslovio adventski vijenac. Potom su ministranti u crkvu unijeli svijeću a dvojica prvopričesnika pred oltarom upalili prvu svijeću na adventskom panju. Adventski vijenac ispred crkve napravljen od prirodnih materijala je uredila i pripremila gđa. Ivanka Vukasović - Lončar, jedna od voditeljica kreativnih radionica za djecu i mlade koje se održavaju svake subote u područnoj školi u Brnazama. Kandidati za Prvu svetu pričest iz Brnaza predstavili su se poimenice zajednici vjernika. Na putu prema slavlju Prve pričesti fra Antonio je ohrabrio djecu da u Kristu mogu imati najboljeg prijatelja koji će ih pratiti na životnom putu. Svim kandidatima je oko vrata stavio lančić sa znakom križa, a djeca su u jedan glas vjernike pozvali: "Molimo vas da molite za nas, da se dostojno pripremimo za slavlje Prve svete pričesti i ispovijedi."