bozicni listic 2017Župa Gospe Sinjske tiskala je novi božićni listić (br. 15 / God. XVI.), koji donosi osnovne informacije o slavljima i događanjima u župnoj zajednici. U svome uvodu, sinjski župnik fra Perica Maslać osvrće se na važnost majčinske ljubavi, koju na poseban način prepoznajemo u primjeru Blažene Djevice Marije, čija je ljubav prema Bogu podarila čovječanstvu Božić. Sinjska župna zajednica tijekom "Godine majčinstva" osobito će promišljati o vrijednostima koje u brak, obitelj i društvo svojom ljubavlju unose žene i majke.

Najveći dio listića posvećen je rasporedu božićnog blagoslova obitelji u Sinju, kada svećenici pohode obitelji na teritoriju župne zajednice. Blagoslov će započeti 26. prosinca 2017., a završava u srijedu, 10. siječnja 2018. Osim u listiću, sinjski franjevci objavili su detaljan raspored blagoslova i na mrežnoj stranici Župe. Pozivaju se, stoga, župljani da osim listića, konzultiraju i članak na mrežnoj stranici, gdje će - osim rasporeda - pronaći i korisne upute.

U zadnjem dijelu božićni listić donosi raspored slavlja i događanja u crkvi i samostanu Gospe Sinjske. Kao i svake godine, župljani i stanovnici cijele Cetinske krajine mogu se uoči Božića ispovjediti u samostanskom klaustru svaki dan od 18.-24. prosinca 2017. Nakon detaljnog rasporeda euharistijskih slavlja u božićnom vremenu, listić donosi i najavu glazbeno-scenskog igrokaza te tombole za ministrante.

Župljani u listiću mogu pronaći i osnovne kontakt-podatke, kao i popis fratara koji djeluju u župnom pastoralu. Na kraju se donosi čestitka franjevaca za Božić i božićne blagdane.

Župni listić dijeli se u crkvi Gospe Sinjske. Svojim prilogom možete pomoći u pokrivanju troškova tiska, za što vam od srca zahvaljujemo.

Novi broj možete pregledati ili preuzeti u pdf formatu ovdje- klikni.