Franjevačka mladež Župe Gospe Sinjske proslavila je 20. obljetnicu djelovanja u sinjskoj župi. Godine 1999. počelo je okupljanje mladih u Samostanu Gospe Sinjske pod okriljem Čudotvorne Gospe Sinjske, a u jesen te godine 23 framaša dala su i prva obećanja da će živjeti svoje mladenaštvo nadahnjujući se na životu sv. Franje Asiškog. Te godine osnovano je i Vijeće Frame u mjesnom bratstvu Župe Gospe Sinjske.

 

Obilježavanje 20. obljetnice Frame u Župi Gospe Sinjske počelo je u subotu, 27. travnja 2019. godine, duhovnom obnove za članove Frame koja je održana u Kući susreta sestara milosrdnica u Ćurlinama. Duhovnu obnovu za framaše vodila je s. Dominika Vrdoljak, kateheta i pastoralna suradnica u zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama. Duhovni asistent fra Antonio Mravak, predvodio je slavlje primanja novih članova u ovo mjesno bratstvo. Frami Gospe Sinjske pristupilo je 16 novih framaša koji su odlučili u Frami živjeti svoje mladenaštvo po zagovoru i primjeru sv. Franje Asiškog.

Istoga dana u Dvorani Gospe Sinjske u 20 sati održan je koncert duhovnih skladbi pod geslom „20 godina zajedno“. Na koncertu su nastupili „VIS Totus Tuus - Sinj“, „VIS Dominus – Split“ te „Zbor mladih“ župe Gospe u Siti iz Strožanca.

Frama Sinj 03

 

U nedjelju, 28. travnja, preko svete mise u 11. 30 sati održano je slavlje obećanja u Frami. Euharistijskim slavljem i Obredom obećanja predsjedao je fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske uz koncelebraciju fra Antonia Mravka, duhovnog asistenta u Frami.Desetero framaša je po prvi put izreklo i obnovilo svoja obećanja. Tim činom framaši su izrekli da će živjet svoj krsni savez s Bogom posvećujući svoju mladost Kristu da žive Evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži. U propovijedi predsjedatelj slavlja pozvao je framaše da se ne boje svjedočiti svoju vjeru, nego da svojom jednostavnošću i mladošću budu graditelji boljega svijeta.

U slavlju obećanja sudjelovali su članovi splitskih bratstava - Frama Gospe od Zdravlja i Frama Pojišan.