U ponedjeljak, 17. lipnja 2019., drugu godinu za redom organiziran je malonogometni turnir za mlade poslužitelje oltara župe Gospe Sinjske i sv. Ante Turjaci. Turnir, koji se održao na Meljači u Brnazama, okupio je ministrante iz Brnaza, Čitluka, Jasenskog, Glavica, Karakašice, Lučana i Turjaka.

Povod organiziranja turnira bio je kraj vjeronaučne i katehetske godine, tijekom koje su vrijedni ministranti redovito dolazili na susrete i djelatno sudjelovali u liturgijskim slavljima. Utakmice su se igrale u dvije skupine po sistemu 7+1, a vrijeme odigravanja bilo je po 20 minuta. Prva mjesta u skupinama su osvojili Lučane i Brnaze 1, a druga Glavice i Brnaze 2. Na kraju turnira najviše razloga za radost imali su ministranti iz Brnaza osvojivši prvo mjesto.

Ministranti iz Lučana osvojili su drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je ministrantima iz Glavica. Pobjednici su dobili pehare i medalje. Ministrante su na turniru pratili sinjski župnik fra Perica Maslać, fra Frano Pupić Bakrač, fra Filip Budić, fra Antonio Mravak, fra Lukica Vojković i fra Petar Gulić koji izražavaju zahvalnost poslužiteljima oltara na njihovoj predanosti kod služenja u crkvama.

Isto tako, svoju zahvalnost uputili su svima koji su pomogli u organizaciji turnira, osobito trenerima i sucima,

kao i djelatnicima Športskog centra Meljača u Brnazama te fra Stjepanu Matiću službenom komentatoru svih utakmica.

 

GALERIJA - KLIKNI