Svetkovina Tijelova i ove je godine dostojno proslavljena u Sinju, 20. lipnja 2019. Vjerni je puk ispunio samostansku crkvu Gospe Sinjske. U 9 sati započela je sveta misa, kojom je predsjedao sinjski župnik fra Perica Maslać, uz koncelebraciju fra Petra Klapeža, fra Bože Norca Kljaje i fra Stjepana Matića.

Župnik je na početku misnog slavlja pozdravio sve nazočne, uveo ih u tajnu svetkovine Tijelova i pozvao vjerni puk na iskreno kajanje. Pod svetom misom pjevao je zbor Župe i Svetišta, oko oltara ministranti, ispred oltara ovogodišnji prvopričesnici spremni za procesiju s košarama punih cvijeća, pripravni za službu u pratnji Presvetoga.

Misna čitanja i molitvu vjernika predvodili su mladi iz župe. Fra Perica je prikladnim riječima propovijedao o svetkovini Tijelova, a pogotovo o poštovanju Tijela i Krvi Kristove. Puno se svijeta pričestilo, što je također bio znak koliko pobožni puk poštuje i dostojno prima u pričesti Tijelo Kristovo. Na kraju svete mise župnik je najavio svečanu procesiju koja se uputila kroz grad sljedećim redoslijedom: naprijed su krenuli ministranti s križem i upaljenim svijećama, pa prvopričesnici posipajući iz košarica cvijeće pred Presvetim, svećenici, pa župnik s Presvetim, alkarski momci koji su nosili baldakin-nebo iznad Presvetoga, u pratnji alkara pa vjerni puk Božji.

Velika masa svijeta ispunila je sinjske ulice, a procesija se dostojanstveno i pobožno kretala gradom uz pratnju župnih redara. Na 4 stajališta-oltara župnik je blagoslovio vjernike na sve četiri strane svijeta. Kad je procesija stajala na postajama, gradska su zvona pozdravila procesiju i Presveti Oltarski Sakramenat.

Procesiju je pjesmom pratio sinjski zbor, a fra Toni Šimunović, Ivan Radović i Ana Galić prigodnim meditativnim tekstovima i molitvama. Poslije procesije u crkvi je svečanim blagoslovom i pjesmom završen ovaj svečani dan. Hvala svima koji su sudjelovali u tjelovskim pripremama i organizaciji: Policiji, prvopričesnicima, pjevačima, čitačima, djeci, ministrantima, mladima, časnim sestrama, alkarima, alkarskim momcima, tehničkom osoblju i svima koji su svojom aktivnošću doprinijeli ovom velikom slavlju.

Zvucima orgulja s kora, župnim zvonima i skladnim pjevanjem zbora i puka završilo je „Tjelovsko slavlje“ u sinjskoj samistanskoj crkvi.

GALERIJA - KLIKNI