U subotu, 22. 6. 2019. godine u Splitskoj konkatedralnoj crkvi sv. Petra, mons. Marin Barišić zaredio je petnaest novih svećenika. Na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zaređena su četvorica novih svećenika a to su:

fra Darijo Sinković, fra Marko Đerek, fra Kristian Radas te fra Ivan Grubišić. Među novozaređenim svećenicima je i fr. Josip Dolić, svećenik Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM koji je rodom iz Glavica pokraj Sinja.

Euharistijsko slavlje započelo je svečanom procesijom, a nakon homilije u kojoj jenadbiskup ređenicima poslao pruku riječima: "Dragi ređenici, Bog vas poznaje po vašem imenu i ima u vas povjerenje" uslijedio je sam obred ređenja, polaganje ruku i posvetna molitva.

Poslije popričesne molitve, u ime svih redovničkih poglavara, okupljenima se je obratio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše te zahvalio je nadbiskupu što je predvodio misno slavlje u kojem je za svećenike zaredio sedam redovničkih kandidata.

Obraćajući se mladomisnicima, naglasio je kako „rad i djelovanje na njivi Gospodnjoj trebaju povjeravati Kristu koji će ih uvijek pratiti i blagoslivljati svako iskreno nastojanje u spasenju duša“.

GALERIJA - KLIKNI