Drugoga dana Devetnice - srijeda, 7. kolovoza 2019. god., u Svetište Gospe Sinjske hodočastili su vjernici sinjske filijale Brnaze i Župe sv. Roka - Čaporice.

Mnogi su od njih pješice stigli u sinjsko svetište, gdje su pristupili slavlju sakramenta ispovijedi i u tihoj molitvi iščekivali početak euharistijskoga slavlja, koje je započelo u 7 sati.
Euharistijskim slavljem predsjedao je fra Nikica Ajdučić, a koncelebrirali su fra Mladen Marić, fra Boris Čarić, fra Ante Čovo, fra Ivan Križanović i fra Antonio Mrvak, župni vikar za Brnaze. Liturgijsko pjevanje animirao je zbor iz Brnaza.


Na kraju euharistijskog slavlja hodočasnike je pozdravio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta.

Na samom završetku "Posvetnu molitvu Čudotvornoj Gospi Sinjskoj" molio je fra Antonio, koji je također zahvalio vjernicima Brnaza, kao i slavodobitniku ovogodišnje Alke Frani Ivkoviću.

Istoga dana oko 350 hodočasnika iz Župe Svih svetih - Gala/Gljev hodočastilo je u Svetište Gospe Sinjske. Mnogi su se hodočasnici po dolasku u sinjsko svetište ispovijedili i zapisali misne nakane za svoje žive i pokojne. Vjernici su se okupili u samostanskom dvorištu, iz kojeg je krenula procesija prema crkvi Gospe Sinjske.


Euharistijsko slavlje je započelo u 9 sati, a predsjedao je fra Nikica Ajdučić, župnik Otoka.

Koncelebrirali su fra Ante Maleš, fra Božo Gulić, fra Petar Gulić, fra Dušan Moro, fra Antonio Mravak, fra Toni Šimunović i fra Mladen Marić, župnik u Gali i na Gljevu. Liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor.


Na kraju euharistijskoga slavlja hodočasnike iz Gale i Gljeva pozdravio je fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta. Zahvalio je svim hodočasnicima, a posebno župnom zboru, zaželjevši svima blagoslovljen nastavak dana. Prije otpusnog blagoslova, fra Mladen je predvodio "Posvetnu molitvu Čudotvornoj Gospi Sinjskoj".

GALERIJA (BRNAZE I ČAPORICE) - KLIKNI

GALERIJA (GALA I GLJEV) - KLIKNI