U nedjelju, 25. kolovoza 2019., fr. Josip Dolić je – u zajedništvu s braćom svećenicima, bogoslovima, časnim sestrama i župljanima – slavio mladu misu u crkvi Gospe Sinjske. Tako nakon godinu dana župna zajednica Gospe Sinjske ponovno slavi mladu misu sa svojim mladomisnikom.

Mladomisnik je zajedno s propovjednikom fr. Franom Prcelom, provincijalom dominikanaca fr. Slavkom Sliškovićem, gvardijanom fra Antom Čovom, župnikom fra Pericom Maslaćem te ostalom braćom svećenicima (ukupno 17) i poslužiteljima u procesiji pristupio oltaru.

Poslije pričesti riječ zahvale uputili su provincijal i gvardijan te mladomisnik. Na kraju slavlja svi zajedno su zapjevali "O, Gospe Sinjska", a potom je mladomisnik udijelio mladomisnički blagoslov. Nakon misnog slavlja uslijedilo je pjevanje himne "Lijepa naša" te čestitanje.

Slavlje je nastavljeno u hotelu Alkar gdje je bilo 150 uzvanika.
Fr. Josip, sin Marijana i majke Mirne r. Jerčić, rođen je 13. svibnja 1980. u Koblenzu – Njemačka, a rodom je iz Donjih Glavica.

Dolazi iz Hrvatske katoličke misije Koblenz, a pastoralni praktikum vršio je u Župi Bl. Augustina Kažotića u Zagrebu. Za svoje mladomisničko geslo uzeo je citat iz knjige proroka Ezekiela - ‘A kad mati vidje da uzalud čeka i da joj nada propade, uze drugo mlado i od njega lava učini’.

Želimo obilje Božjeg blagoslova u daljnjem životu našeg mladomisnika, fr. Josipa!

GALERIJA - KLIKNI