Kao i cijela franjevačka obitelj po čitavome svijetu, i naša franjevačka zajednica u samostanu u Sinju svečano je proslavila svetkovinu našeg Utemeljitelja.
Brojni štovatelji sv. Franje, framaši, sjemeništarci, trećoredci, časne sestre i mi fratri spremali smo se za našu veliku svetkovinu trodnevnicom.

Svake večeri u 17.30 sati u crkvi Gospe Sinjske molitveni susret je započimao krunicom i molitvama u čast sv. Franje. U 18 sati slavljena je sveta misa s pjevanom Večernjom koju su predvodili franjevački sjemeništarci.

Uoči svetkovine svetog Franje u četvrtak, 3. listopada, nakon večernje mise držan je Transitus - obred preminuća sv. Franje kojeg je predvodio gvardijan fra Ante Čovo. Nakon molitava, svećenici i vjernici u crkvi pristupali su relikvijama sv. Franje kako bi izrazili svoje štovanje.

U petak, 4. listopada, na samu svetkovinu sv. oca Franje, svetom misom je predsjedao fra Ante Čovo, gvardijan i duhovni asistent OFS-a. Pod svetom misom čitanja su čitali članovi Franjevačkog svjetovnog reda, molitvu vjernika predmolili članovi Frame, a pjevali i asistirali sjemeništarci. Iza svete mise druženje smo nastavili u samostanskoj dvorani.

Nadahnuti Gospodinovim pozivom i željom da budemo autentični svjedoci Franjine karizme u Crkvi i društvu, radosno kročimo u dane koji su pred nama znajući da nad nama bdije zagovor serafskog našeg oca Franje.

GALERIJA-KLIKNI