Vjernici Glavica proslavili su u petak , 27. prosinca 2019. blagdan svog zaštitnika sv. Ivana, apostola i evanđelista. U misno slavlje uvele su nas djevojčice Mia i Andrea lijepim mislima o Božiću. Božićna noć nas obasjava neobičnim svjetlom i donosi mnoštvo darova: Božje sinovstvo, Marijino majčinstvo i nasljedovanje Krista.

Misnim slavljem predsjedao je provincijalni ministar franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše, a u kocelebraciji je bio fra Marko Đerek.

U homiliji mnogopoštovani otac provincijal posvijestio je važnost nasljedovanja svetog Ivana, evanđelista ljubavi. Trebamo biti Bogu zahvalni što je po evanđelistu sv. Ivanu ostavio svoje svjedočanstvo. I mi smo pozvani da vjerujemo u pravoga Boga, da poštujemo njegove zapovijedi te čuvamo i branimo našu vjeru jer je to naš identitet. Naša dužnost je svjedočiti u ime Kristovo.

Smisao dolaska Isusa Krista je spasenje. Božja poruka nama je da poput sv. Ivana svjedočimo, da budemo čuvari svojih svetinja, da pronosimo istinu tamo gdje jesmo i unatoč poteškoćama slijedimo jedini pravi put, put istine, vjere i ljubavi. Naglasio je otac provincijal da je ljepota i vrijednost onoga zbog čega smo skupa - zajedništvo. Zajedništvo i slavljenje euharistije je jedno od najljepših izvora duhovnosti.

To smo posvjedočili slaveći euharistiju u punoj crkvi u Glavicama. Na kraju homilije uz čestitke stavio nam je otac provincijal na srce da molimo za duhovna zvanja, da molimo za naše svećenike i časne sestre. Zahvalio je naš župni vikar fra Marko Đerek ocu provincijalu na dolasku i na nadahnutim riječima i svima onima koji su doprinijeli ovom svečanom misnom slavlju.

Nakon blagoslova Dječji zbor izveo je prigodni recital i otpjevao tri pjesme, te na najljepši način uveličao ovu svetkovinu.

Svim ljudima dobre volje blagoslovljen Božić uz ovu lijepu molitvu: Bože, ti si nam po apostolu Ivanu otkrio tajnovite dubine svoje Riječi. Daj da i mi umom proniknemo riječ života što nam ih on tako divno navijesti. Po Kristu Gospodinu našem. Amen