Svečanim misnim slavljem proslavljena je svetkovina sv. Ivana Krstitelja u Glavicama na Planici u predvečerje dana 24. lipnja 2020.Svetu misu predslavio je župni vikar Glavica fra Marko Đerek u koncelebraciji s gvardijanom fra Antom Čovom, Fra Lukicom Vojkovićem i fra Stipanom Poljakom.U nadahnutoj homiliji približio nam je fra Marko život ovog velikog sveca.

Sveti Ivan Krstitelj je osobito bliz Isusu, našem Spasitelju. Bio je neposredni njegov navjestitelj, preteča Kristov. Poseban je to svetac koji je spojio Stari i Novi Zavjet . Kao prorok naviještao je Mesiju, ali ga je i osobno pokazao kada je na Jordanu krstio Isusa. Silan na riječi, odlučan u ispovijedanju jedinoga Boga, pozivao je sve na kajanje i odbacivanje grijeha da bi spremno dočekali Krista i pripravili mu put. Nije se povijao kao trska pred vjetrom već je ponizno i iskreno svjedočio za Kristov nauk i njegovo kraljevstvo.

Na žalost sve je danas dovedeno u pitanje ranoraznim novim ideologijama, zanemarivanjem istine o čovjeku kao slici Božjoj.Što li će biti od ovoga djeteta? - pitali su se oni koji su vidjeli dijete Ivana u njegovoj obitelji. Rastao je Ivan i jačao u vjeri jer je Ruka Gospodnja bila s njime.I mi se danas trebamo pitati što će biti s djecom koja se ne rađaju i koja se rađaju.

I djeca našega naroda bit će graditelji budućnosti hrvatskog roda, nositelji dobra i budućnosti ako dopuste- najprije njihove majke i očevi da Ruka Gospodnja bude s njima, da rastu u milosti vjere, da im se ne uskraćuje ljubav prema Bogu , bližnjima i domovini. A to je moguće, najprije da ih se prihvati, da im se omogući kad se začnu da se i rode.

Poželio je fra Marko da i ova proslava Ivana Krstitelja pomogne u učvršćenju našeg vjerničkog zauzimanja. Treba nam hrabrosti i smjelosti da spremno i odvažno poput sv. Ivana zastupamo ono što je moralno, dobro, da se zauzimamo za domoljubne i kršćanske vrjednote.

Na kraju misnog slavlja zahvalio je fra Marko gospodinu Anti Poljaku za zauzimanje i pomoć povodom proslave ovog blagdana. Ojačani Živom Riječi i molitvom uz zalazak sunca i miris borove šume , vjerni puk štovatelja sv. Ivana Krstitelja napustio je Planicu.