Euharistijskim slavljem, u subotu 18. rujna 2021. na Visokoj, brdu iznad Sinja, proslavljen je blagdan Uzvišenja Svetog Križa. Stotinjak župljana i hodočasnika okupili su se na Radošiću u Župića u 8 sati i krenuli prema Visokoj moleći križni put. Uspeli su i danas na vrh Visoke i kod križa slavili svetu misu.
01-opt
 
Popeli su se uz sve loše vremenske prognoze preko oštrog kamena, blata i drače i najvećeg uspona u Hrvatskoj, Karlove grede, došli do križa koji je ove godine osvjetljen.
Svetom misom je predsjedao fra Perica Maslać, koji je u homiliji naglasio kako se križa nikad ne smijemo odreći, naš zadatak je da se nikad ne postidimo križa. Vjera naših pradjedova je napravila ovaj križ. Na nama je da čuvamo križ i ovu predivnu prirodu preko koje nam Bog progovara. Križ neka bude i ostane u središtu naših obitelji.
02-opt
Liturgijsko pjevanje su predvodili vjernici s Radošića uz pratnju Marije Župić. Na kraju slavlja župnik se svima zahvalio na sudjelovanju u slavlju, pjevanju, osvjetljenju križa kao i članovima „Planinarskog društva Vukovi“ koji su za sve hodočasnike pripremili prigodni domjenak kod spilje kraj križa.
04-opt
Uz pjesmu i zahvalu Gospodinu na lijepom vremenu svi su se sretno vratili u podnožje Visoke gdje se u obiteljima nastavilo slaviti blagdan Uzvišenja Svetog Križa. Neka nam Isusov križ bude na spasenje i uskrsnuće naše.
03-opt