U četvrtak 16. lipnja 2022. proslavili smo svetkovinu Predragocjenog Tijela i krvi Kristove – Tijelovo.  

batch 1

Na ovaj blagdan vjernici diljem svijeta u procesijama kroz mjesta svoga boravka sudjeluju u svečanom slavlju pronoseći Presveti Oltarski Sakrament.

batch 2

Na taj način u vanjskoj proslavi žele izraziti ljubav prema Kristu koji nam se darovao u svetoj Euharistiji.

batch 3

Nakon večernje mise u 19 sati kojom je predsjedao fra Perica Maslać, imali smo Tijelovsku procesiju ulicama našega grada.

batch 4

Od crkve Gospe Sinjske krenuli smo prema Alkarskom trkalištu gdje je bila prva postaja i blagoslov s resvetim.

batch 5

Druga postaja i blagoslov je bio kod Suda, a treća postaja kod Muzeja Cetinske krajine. Nakon što se procesija vratila u crkvu uslijedio je i završni blagoslov s Presvetim Sakramentom.

batch 6

Blagdanom Tijelova želimo obnoviti svoju vjeru u osobu Isusa Krista, Bogočovjeka. To je tajna njegova utjelovljenja. Bog je postao čovjekom; jedan od nas, s konkretnim tijelom, u njegovim žilama teče ljudska krv.

batch 7

„U svemu jednak, osim u grijehu“, reći će sveti Pavao o njemu. Bog je u Isusu svima nama dohvatljiv i blizak! Tajnu svojega utjelovljenja utkao je Isus na svojoj posljednjoj večeri u znakove kruha i vina, koji snagom njegove riječi postaju Tijelo i Krv Kristova, tj. sakrament euharistije.

batch 8

Neka nam i ovogodišnja Tijelovska procesija bude dostojanstvena na ponos našoj župi i Gradu. Molimo da Krist blagoslovi naše mjesto i našu župu.