RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI

10.- 17.  prosinca 2017.
2. nedjelja došašća

Svagdanom kroz Došašće u našem Svetištu slavimo mise zornice u 6 sati.


 

Srijeda, 13. 12.

Sv. Lucija, djevica i mučenica - spomendan.

Četvrtak, 14. 12.

Sv. Ivan od Križa, prezbiteri crkveni naučitelj - spomendan.

Ispovijed starih i nemoćnih na Radošiću.

Duhovna obnova – Sveta misa u 18 sati nakon koje slijedi klanjanje. Voditelj duhovne obnove fr. Ivan Dominik Iličić, OP. Misu i klanjanje animira SKAC –Split.

Petak, 15. 12.

Prigoda za osobni razgovor s voditeljem duh. obnove od 9 do 11 sati. U 11 satu susret sa štićenicima Centra Juraj Bonaći.

U 15 sati sveta misa i krunica na Gospinom gradu u 15 sati.

Početak Devetnice Božiću: sveta misa u 18 sati. Poslije mise klanjanje pred Presvetim. Devetnicu i sv. misu animiraju sjemeništarci, klanjanje mladi. U 20 sati susret s kandidatima za krizmu 1. i 2. srednje te mladima.

Subota, 16. 12.

Sveta misa za štovatelje i dobročinitelje u 8.30 sati. Susret s djecom (OŠ) u 11 sati, ispovijed za svu djecu u 11.30 sati.

Devetnica Božiću u 18 sati, sveta misa i klanjanje. Devetnicu i sv. misu animiraju sjemeništarci, klanjanje mladi.

U 20 sati susret s članovima župnih zajednica.

Ispovijed po filijalama: Glavice i Lučane u 15 sati, Karakašica u 15.30, Čitluk-Jasensko i Brnaze u 16 sati.

Nedjelja, 17. 12.

3. nedjelja došašća. Nedjelja Caritasa.

Završetak duhovne obnove. Misa za župnu zajednicu u 10 sati.


Humanitarna akcija “Daruj Božić”

Prikupljamo osnovne namirnice koje će se dijeliti korisnicima Caritasa 14. i 15. prosinca. Akcija se provodi kroz nekoliko razina: Adventski sajam u kojem se ispred crkve i u dvorištu prodaju kolači. Sinjske osnovne i srednje škole također sudjeluju u akciji prikupljanjem namirnica za potrebe Caritasa. U samostanu je postavljena košara u koju možete svakodnevno ostaviti namirnice. Pozivamo vas da podržite našu akciju, kako bismo zajedničkim snagama pomogli našoj braći i sestrama u potrebi. Zahvaljujemo za vaše donacije.


 

Napovijedi:

1. Ženi se Dominik Terzić sin Dragutina i Marice r. Relković, mladić iz Cernika i uzima Jelenu Sablić kćer Marka i Mare r. Krivić, djevojka iz Tijarice.

2. Ženi se Vladimir Bilobrk sin p. Branka i Dinke r. Barać, mladić iz Sinja i uzima Ivanu Brešćanović, kćer Vinka i Mare r. Radošević, djevojka iz Zagreba.

Vjenčanja u subotu 16. 12. 2017. u Sinju.