Ministranti Župe Gospe Sinjske sudjelovali su u Šibeniku 26. svibnja 2018., na susretu ministranata. Susret je održan u Župi sv. Ante na Šubićevcu u organizaciji Vijeća za duhovna zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu te Župe i Samostana sv. Ante na Šubićevcu. Na susretu iz sinjske župe sudjelovalo je 105 ministranata u pratnji župnika fra Perice Maslaća te župnih vikara fra Filipa Budića, fra Lukice Vojkovića i fra Antonia Mravka.

Prvi dio susreta održan je u Samostanu sv. Ante na Šubićevcu. Susret je započeo pozdravom fra Maria Radmana župnika i gvardijana na Šubićevcu i fra Josipa Repeše provincijskog promicatelja za duhovna zvanja i glavnog koordinatora susreta. Prije euharistijskog slavlja za ministrante je organizirano pokorničko slavlje. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Josip Repeša uz koncelebraciju župnika i župnih vikara koji su sudjelovali s ministrantima na susretu. Predstavnici provincijskih odgojnih zavoda poslije euharistijskog slavlja posvjedočili su ministrantima o duhovnom pozivu i životu u Sjemeništu u Sinju, Postulaturi u Imotskom i Klerikatu u Splitu.

U poslijepodnevnim satima na pomoćnom igralištu HNK Šibenik na Šubićevcu održan je sportski susret. Ministranti su se natjecali u potezanju konopa, utrkivanju u vrećama i drugim igrama. Ministranti iz Sinja i Brnaza vratili su se s zapaženim rezultatom i peharima za osvojeno drugo i trećo mjesto u ukupnom poretku natjecanja.

VIŠE FOTOGRAFIJA - KLIKNI