U subotu, 16. lipnja 2018., franjevci su organizirali malonogometni turnir za mlade poslužitelje oltara iz Župe Gospe Sinjske. Turnir, koji se održao na Meljači u Brnazama, okupio je ministrante iz Brnaza, Čitluka, Jasenskog, Glavica, Karakašice, Lučana i Sinja. Povod organiziranja turnira bio je kraj vjeronaučne i katehetske godine, tijekom koje su vrijedni ministranti redovito dolazili na susrete i djelatno sudjelovali u liturgijskim slavljima u nekoj od 6 crkava na teritoriju Župe.

turnir ministranti brnaze 2018

Utakmice su se igrale po sistemu 7+1, a vrijeme odigravanja bilo je po 20 minuta. Turnir u malom nogometu donio je sve ono što nogomet čini lijepim i primamljivim: sjajne poteze, dječju radost, navijanje, zanimljive i neizvjesne utakmice do samog kraja te međusobno druženje i upoznavanje. Na kraju turnira najviše razloga za radost imali su ministranti iz Lučana i Karakašice koji su osvojili prvo mjesto na turniru s 9 bodova. Ministranti iz Brnaza osvojili su drugo mjesto s istim brojem bodova, ali lošijom gol-razlikom (-2). Treće mjesto pripalo je ministrantima iz Sinja koji su osvojili 6 bodova.

Nakon zadnje utakmice, u kojoj se odlučivao prvak, prve tri momčadi dobile su pehare i priznanja. Ministrante su na turniru pratili sinjski župnik Perica Maslać, fra Frano Pupić Bakrač, fra Filip Budić, fra Antonio Mravak i fra Lukica Vojković, koji izražavaju zahvalnost poslužiteljima oltara na njihovoj predanosti kod služenja u crkvama. Isto tako, svoju zahvalnost uputili su svima koji su pomogli u organizaciji turnira, osobito trenerima i sucima, kao i djelatnicima športskog centra Meljača u Brnazama.

Više fotografija - klikni ovdje.