Velika nam je radost najaviti otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu, u predvorju Bazilike Navještenja. Tim činom hrvatski narod dobit će još jedno mjesto na kojem će zastajati hodočasnici iz cijeloga svijeta, kako bi upravili svoju molitvu nebeskoj Majci, koju Hrvati štuju pod nazivom Čudotvorna Gospa Sinjska. Njezin reljef postat će tako dijelom perivoja marijanskih reljefa i mozaika, koji krase mjesto na kojem je anđeo Gabrijel navijestio Blaženoj Djevici Mariji da će začeti i roditi Sina božanskim djelovanjem Duha Svetoga.

Prema programu, svečano otkrivanje bit će 14. studenoga 2018. god. (srijeda) u nazočnosti predstavnika Kustodije Svete Zemlje, Bazilike Navještenja, Svetišta Gospe Sinjske, Franjevačkog samostana na Šćitu (Rama), Provincije Presvetog Otkupitelja i Splitsko-makarske nadbiskupije. Tim povodom Svetište i Župa Gospe Sinjske od 13. do 19. studenoga 2018. god. organiziraju hodočašće u Svetu Zemlju. Prijave se vrše na samostanskoj porti do 10. srpnja.

Potičemo sve štovatelje Čudotvorne Gospe Sinjske i drage župljane da nam se priključe na velikom hodočašću, kojeg organiziramo zajedno sa splitskom agencijom "Ichtis travel". Program hodočašća donosimo u nastavku:

1. Dan / Zagreb - Tel Aviv - Nazaret

Sastanak u zagrebačkoj Zrakoplovnoj luci Franjo Tuđman u dogovoreno vrijeme za let u Tel Aviv. Preuzimanje akreditacija, predaja prtljage, ukrcaj i polijetanje. Slijetanje u zrakoplovnu luku i preuzimanje prtljage. Vožnja prema Nazaretu. Smještaj u hotel. Večera, noćenje. (V, N)

2. Dan / Nazaret - Tabor

Doručak. Odlazak u Nazaret: Bazilika Navještenja, crkva Sv. Josipa i Sv. Obitelji, Gospin izvor. Sv. misa. Vožnja kroz Kanu Galilejsku i odlazak na brdo Tabor. Povratak u Nazaret. Večera i noćenje. (D, V, N)

3. Dan / Genezaretsko jezero - Tabgha - Kafarnaum

Doručak. Spremanje prtljage u autobus. Odlazak na Genezaretsko jezero: Tabgha (svetište Umnažanja kruhova), Kafarnaum (Petrovo prvenstvo, sv. misa), Brdo blaženstva. Vrijeme za ručak. Vožnja brodom po Genezaretskom jezeru. Odlazak u pravcu Judeje: ulazak u Jerihonsku oazu, pogled na Brdo kušnje te nastavak prema Betlehemu. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D, V, N)

4. Dan / Betlehem - Ain Karim

Doručak. Odlazak na Pastirsko polje (sv. misa), Betlehem: Bazilika i Špilja Isusova rođenja, crkva Sv. Katarine, špilja Sv. Jeronima, špilja Mlijeka. Poslijepodne: odlazak u Ain Karim: crkva Marijinog pohođenja, crkva Sv. Ivana Krstitelja. Vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V, N)

5. Dan / Jeruzalem - Maslinska gora

Doručak. Jeruzalem: Bazilika uskrsnuća (sv. misa). Vrijeme za osobnu molitvu, pobožnost i kupnju suvenira. Slobodno za ručak. Poslijepodne: Maslinska gora: mjesto Isusova uzašašća, crkva Očenaša (Pater noster), kapelica Gospodin je plakao, crkva Gospinog groba, Getsemanski vrt i Bazilika Isusove agonije. Bdijenje u Getsemanskom vrtu. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D, V, N)

6. Dan / Jeruzalem - Sion

Doručak. Jeruzalem: Židovska četvrt i Zid plača, Stjepanova vrata, crkva Sv. Ane i Ribnjak s pet trijemova, kapelica Bičevanja, kapelica Osude, križni put ulicama Jeruzalema. Slobodno za ručak. Poslijepodne – Kršćanski Sion: crkva Gospinog usnuća, Dvorana Posljednje večere (sv. Misa). Večera i noćenje. (D, V, N)

7. Dan / Judejska pustinja - Mrtvo more - Kumran

Doručak. Vožnja prema Mrtvom moru: Judejska pustinja (sv. Misa) i Mrtvo more (kupanje po želji). Odlazak na mjesto Isusovog krštenja na rijeci Jordan (obnova krsnih obećanja) te nastavak prema Kumranu (Mrtvomorski spisi). Povratak u Jeruzalem. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D, V, N)

8. Dan / Tel Aviv - Zagreb

Doručak. Odlazak u zrakoplovnu luku u Tel Avivu. Let za Zagreb. (D)


Cijena uključuje

povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb - Tel Aviv - Zagreb, s uključenim zrakoplovnim pristojbama i naknadom za zrakoplovne karte ZP/TSC/FS (1935 kn / 265 $ USD),

- 8 dana (7 noćenja) na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 3 i 4*,
- prijevoze autobusima visoke turističke kategorije s klima-uređajem,
- asistenciju u zračnim lukama Zagreb i Tel Aviv,
- pratitelja/vodiča i duhovno vodstvo,
- sve izlete prema programu s ulaznicama za sve navedene posjete, posebno organizirane obilaske svetišta i crkava, organizacije sv. misa,
- dodjelu certifikata o hodočašću,
- organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, PDV

VRIJEDNOST VIŠE!

- putno zdravstveno osiguranje, (www.wiener.hr/putno osiguranje-1.aspx)
- napojnice koje su obvezne


Cijena ne uključuje

- doplata za jednokrevetnu sobu (na upit agenciji),
- ručkove,

PREPORUČAMO:

- osiguranje od rizika otkaza putovanja* (200kn)
- doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja se vrši na dan aktivacije rezervacije


Važne napomene

- ZP (Zrakoplovne pristojbe) / TSC (Ticketing Service Charge) / FS (Fuel surcharge - obvezna doplata za gorivo) su promjenjive pristojbe i uskladit će se na dan tiskanja karata, a eventualne razlike bit će evidentirane u Vašem završnom računu
- organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove nastale usljed kašnjenja zrakoplova
- putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja!

SPECIFIKACIJA USLUGA

D - DORUČAK; R - RUČAK; V – VEČERA; N - NOĆENJE

NAČIN PLAĆANJA HODOČAŠĆA

A. Gotovinski

Na žiro račun Ichtis Travel agencije - IBAN: HR 5324020061100419357 + poziv na broj: ŠIFRA ARANŽMANA

Putem univerzalnog naloga za plaćanje na bilo kojoj banci, Fini, pošti ili putem internet bankarstva
Debitne – bankovne kartice | VISA, MASTER, MAESTRO, jednokratno ili obročno (2-6 rata).

B. Kreditnom karticom

Kreditnom karticom | AMERICAN EXPRESS (AMEX) ili DINERS, jednokratno ili obročno (2-12 rata).

Cijene na aranžmanima su uvijek navedene s uključenim gotovinskim popustom od 5%. Cijena za plaćanje kreditnim karticama je bez gotovinskog popusta od 5%.

Cijena: 8.280,00 HRK

Datum objave: 15. 6. 2018. // Ažurirano: 25. 8. 2018.