Sedmoga dana devetnice Gospi Sinjskoj u četvrtak, 12. kolovoza 2021., hodočastili su vjernici iz sinjskih filijala Čitluk i Jasensko. Svi hodočasnici, među koji su mnoge obitelji, u svojim srcima nose samo jednu želju - susresti Boga i osjetiti majčinsku blizinu nebeske Djevice, koja je kroz tolike godine davala potrebnu snagu i utjehu svim njezinim štovateljima.

1-opt 1

U samostanskom klaustru toliki su našli pomirenje s Bogom i ljudima u slavlju sakramenta ispovijedi. I danas su svečani zvuci zvona pozvali hodočasnike na euharistijsko slavlje koje je započelo u 7 sati. Predsjedao je fra Siniša Balajić. Koncelebrirali su: fra Mladn Marić, župni vikar Čitluka-Jasenskog, fra Frano Čugura, fra Stjepan Matić, fra Stipe Šušnjara. Liturgijskim pjevanjem animirao je zbor iz Čitluka-Jasenskog.

 

2-opt 1


Na kraju se hodočasnicima obratio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta. Svima izrazivši iskrenu dobrodošlicu, posebno je pozdravio svećenike i mjesni zbor. "Posvetnu molitvu" predvodio je fra Mladen.

3-opt 1


 Istoga dana u svetište Gospe Sinjske hodočastili su vjernici iz nekoliko župa Splitsko-makarske nadbiskupije. To su župe: Male Gospe - Bitelić, sv. Ivana Krstitelja - Zasiok, sv. Ante Padovanskog – Ugljane, sv. Roka – Čaporice i Kraljice mučenika – Radun/Kaštel Stari.

4-opt 1

Mnogi su se hodočasnici po dolasku u Svetište ispovijedili u samostanskom klaustru u kojem oci franjevci ispovijedaju već od ranih jutarnjih sati.
Euharistijsko slalje započelo je u 9 sati, a predsjedao je fra Siniša Balajić.

5-opt 1

Koncelebrirali su svećenici: fra Nedjeljko Tabak, župnik Ugljana, don Josip Bečić, župnik Bitelića i Zasioka, don Ante Šošić, župnik Čaporica, don Mate Škaričić, župnik Raduna – Kaštel Stari i fra Ante Prološčić.

6-opt 1

Asistirali su bogoslovi i ministranti, a liturgijsko pjevanje je animirao fra Toni Šimunović. "Posvetnu molitvu" vjernika i župa Gospi Sinjskoj predvodio je fra Nedjeljko.